China reduce dobânzile de referință pentru a revigora economia slăbită

China reduce dobânzile de referință pentru a revigora economia slăbită
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2022

China a redus dobânda de referință pentru împrumuturi și a coborât cu o marjă mai mare referința pentru creditele ipotecare, adăugându-se astfel măsurilor de relaxare de săptămâna trecută, în timp ce Beijingul își intensifică eforturile de a revigora o economie afectată de criza imobiliară și de o reapariție a cazurilor de COVID.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Populară a Chinei (PBOC) merge pe sârmă în eforturile sale de relansare a creșterii economice, notează Reuters.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Anca Nedea-Pavel, director executiv OPMCTA: S-a ajuns la hate pe online și la o denigrare constantă a produsului turistic românesc și a țării. Turismul din România a crescut și s-a îmbunătățit CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Anca Nedea-Pavel, director executiv OPMCTA: S-a ajuns la hate pe online și la o denigrare constantă a produsului turistic românesc și a țării. Turismul din România a crescut și s-a îmbunătățit

Oferirea unor stimulente prea mari ar putea accentua presiunile inflaționiste și risca o fugă de capital, în condițiile în care Rezerva Federală și alte economii cresc agresiv ratele dobânzilor, scrie Hotnews.ro.

Cu toate acestea, cererea slabă de credite forțează mâna PBOC, care încearcă să mențină economia Chinei pe calea cea bună.

Dobânda de bază pe un an (LPR) a fost redusă cu 5 puncte de bază la 3,65%, în timp ce LPR pe cinci ani a fost redusă cu 15 puncte de bază la 4,30%. LPR la un an a fost redusă ultima dată în ianuarie.

Dobânda pe cinci ani, care a fost redusă ultima dată în luna mai, influențează prețul creditelor ipotecare pentru locuințe.

„Una peste alta, impresia pe care o avem din toate anunțurile recente ale PBOC este că politica este relaxată, dar nu în mod dramatic", a declarat Sheana Yue, economist pentru China la Capital Economics.

„Anticipăm încă două reduceri de 10 puncte de bază ale dobânzilor de politică monetară ale PBOC în restul acestui an și continuăm să prognozăm o reducere a ratei rezervelor obligatorii (RRR) în trimestrul următor", a adăugat ea.

Reducerea vine după ce săptămâna trecută PBOC a surprins piețele prin reducerea ratei mecanismului de creditare pe termen mediu (MLF) și a unui alt instrument de lichiditate pe termen scurt, în condițiile în care o serie de date recente au arătat că economia își pierde din avânt pe fondul încetinirii creșterii globale și al creșterii costurilor de împrumut.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
economie