China suspendă limita de scădere pe burse

China suspendă limita de scădere pe burse
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 ian 2016

Autoritățile din China au decis să renunțe, cel puțin temporar, la mecanismul care oprește tranzacțiile cu acțiuni în cazul unor evoluții nefavorabile pe burse, la câteva zile de la introducerea lui, argumentând că acesta nu a funcționat conform așteptărilor și a accentuat declinul pieței de capital, transmit Reuters și Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Mecanismul 'circuit breaker' a fost anunțat luna trecută și a devenit funcțional începând de luni. De atunci, acesta a fost activat de două ori.

Bursele din China închise prematur după o nouă cădere de 7% CITEȘTE ȘI Bursele din China închise prematur după o nouă cădere de 7%

'Circuit breaker' este activat în funcție de evoluția indicelui CSI300, al celor mai mari companii listate la Shanghai și Shenzhen. În momentul în care acesta înregistrează o scădere mai mare de 5%, tranzacțiile sunt suspendate timp de 15 minute, iar atunci când declinul depășește 7%, bursele sunt închise pentru restul zilei.

Bursele din Shanghai și Shenzhen au fost închise astăzi pentru întreaga zi, la scurt timp de la deschidere. Mecanismul pentru prevenirea volatilității a devenit activ în urma unei evoluții nefavorabile a pieței, dar a amplificat scăderile, acțiunile pierzând peste 7% din valoare după reluarea tranzacțiilor.

Bursele din China au scăzut și luni cu 7%, prima ședință de tranzacționare din acest an, ca urmare a datelor slabe privind evoluția economiei, iar impactul negativ a fost resimțit și pe piețele europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
actiuni
volatilitate
burse
circuit breaker