Coface România are un nou director general

Coface România are un nou director general
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2016

Coface România are un nou director general, Eugen Anicescu, managing director al diviziei de asigurări a companiei. El preia poziția deținută până în martie de Constantin Coman, care a fost numit în conducerea Coface la Paris.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Constantin Coman, country manager pentru Coface România, a acceptat o nouă provocare profesională preluând poziția de Group Director în cadrul asigurătorului francez la Paris, după o activitate de aproape 16 ani, conducerea locală fiind preluată din martie de către Eugen Anicescu, în prezent Managing Director al Diviziei de Asigurări", se arată într-un comunicat al companiei.

Anicescu are o vechime de nouă ani în Coface România, în ultimii trei ani deținând poziția de managing director al diviziei de asigurări. El și-a început cariera în 2001, în cadrul Generali Asigurări, unde a deținut funcția de head of reinsurance.

Din 2007 lucrează în cadrul Coface România și a avut, de-a lungul timpului, mai multe funcții strategice, precum credit insurance manager, deputy managing director, iar în octombrie 2012 a fost numit managing director, poziție pe care a deținut-o până în luna Martie 2016.     

Eugen Anicescu, 39 de ani, este absolvent al Academiei de Studii Economice București, având un master în business administration în cadrul aceleiași Universități. 

"Vom crește în mod sustenabil, pentru că așa cum ne-am obișnuit, ne vom axa pe atingerea țintelor de venituri și de profitabilitate (...). (...) vom continua dezvoltarea business-ului la nivel strategic și vom consolida poziția companiei pe piața asigurărilor de credite comerciale și a serviciilor de credit management”, a declarat într-un comunicat  noul country manager.      

Coman și-a început activitatea în cadrul Coface în mai 2000, iar sub conducerea sa, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 55% în ultimii trei ani. De asemenea, în acest interval compania a deschis două birouri regionale în Cluj Napoca și Timișoara.
 
Grupul Coface activează în domeniul asigurărilor de credit și are la nivel mondial 4.500 angajați. Coface publică evaluările de risc de țară pentru 160 de țări, pe baza informațiilor despre comportamentul de plată al companiilor.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
coface
director general
schimbare