Comisia de Prognoză: Proiectul referitor la suspendarea plăților pentru Pilonul II a fost introdus din greșeală

Comisia de Prognoză: Proiectul referitor la suspendarea plăților pentru Pilonul II a fost introdus din greșeală
scris 21 mai 2018

Proiectul de lege care prevede suspendarea plăților pentru pensiile administrate privat din Pilonul II a fost introdus din greșeală în programul legislativ al Guvernului, a spus luni președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP), Ion Ghizdeanu.

Precizarea a fost făcută luni dimineață, pentru Digi24.

Potrivit proiectului de lege respectiv, Guvernul României vrea să suspende plata contribuțiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, scrie News.ro.

Impact Developer & Contractor începe construcția la Luxuria Domenii Residence, unul din cele mai vizibile proiecte rezidențiale CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor începe construcția la Luxuria Domenii Residence, unul din cele mai vizibile proiecte rezidențiale

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a afirmat duminică că această propunere este făcută de CNSP, dar nu este de acord cu ea, iar această măsură nu va fi aplicată.

Totodată, proiectul vizează o contribuție fixă de 84 lei în primul an, care ar urma să crească anual până la 125 lei in cinci ani. Această contribuție ar urma să fie dedusă din impozitul pe venit. În plus, proiectul prevede o contribuție a angajatorului egală cu a angajatului și dedusă din impozitul pe profit în funcție de mărimea companiei - 50, 25 sau 10 angajați.

Miercuri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că informațiile privind intenția Executivului de a introduce ”contributivitate zero” la Pilonul II de pensii sunt ”o prostie și o minciună”, el spunând că nu există un proiect oficial care să prevadă reforma sistemului de pensii.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia de prognoza
pilonul 2