CONFIRMARE Conducere nouă la Asociația Română a Băncilor. Bogdan Neacșu, CEC Bank, președinte în locul lui Sergiu Oprescu. Vicepreședinte nou, dar tot de la Banca Transilvania, și încă doi membri schimbați

CONFIRMARE Conducere nouă la Asociația Română a Băncilor. Bogdan Neacșu, CEC Bank, președinte în locul lui Sergiu Oprescu. Vicepreședinte nou, dar tot de la Banca Transilvania, și încă doi membri schimbați

Bogdan Neacșu

scris 27 mai 2021

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB)  a votat azi noua componență a Consiliului Director. Bogdan Neacșu, directorul general CEC Bank, cel mai tânăr șef de bancă, este - cum a anunțat astăzi Profit.ro - noul președinte, în locul lui Sergiu Oprescu, președintele executiv Alpha Bank, care nu a mai candidat pentru un nou mandat, după ce, anul trecut, a preluat noi responsabilități internaționale extinse în cadrul grupului financiar elen. Vicepreședinte a fost aleasă Gabriela Nistor, director general adjunct pe retail la Banca Transilvania, care o înlocuiește pe Luminița Delia Runcan, șefa pe risc de la aceeași bancă. 

Profit.ro a anunțat anterior că Bogdan Neacșu, CEC Bank, și Dan Sandu, Intesa SanPaolo, candidează pentru șefia ARB, în locul lui Sergiu Oprescu

Bancherii au votat și doi membri noi în consiliul de conducere al asociației: Cornel Stănescu, director general adjunct Vista Bank, și Ion Stan, primvicepreședinte executiv Alpha Bank, care îi înlocuiesc pe Francois Bloch, director general BRD Groupe Societe Generale, și Dan Sandu, director general Intesa SanPaolo Bank. Pentru un nou mandat de membru a fost aleasă Mihaela Bitu, director general ING Bank, iar în consiliu își păstrează în continuare pozițiile și alți doi membri deja existenți: Mioara Popescu, președinte executiv IDEA Bank și Cristian Agalopol, director executiv pentru Europa Centrală și de Est CITI Bank.

INTERVIU Radu Voloagă, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Radu Voloagă, despre premium în business

Consiliul Director este organul deliberativ și decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Pentru funcția de președinte a mai candidat, anul acesta, pe lângă Bogdan Neacșu, și Dan Sandu, director general Intesa SanPaolo Bank, după cum Profit.ro a anunțat anterior.

Bogdan Neacșu, 42 de ani, a preluat conducerea CEC Bank în octombrie 2019, fiind cel mai tânăr director general - președinte al comitetului de direcție.  În ultimii doi ani, a demarat procesul de modernizare a băncii și a digitalizat o serie de servicii.

Anterior a fost vicepreședinte responsabil cu riscul la Patria Bank. Absolvent al Academiei de Studii Economice (ASE), a început să lucreze în sectorul bancar în 2005, la Direcția de Reglementare și Autorizare din BNR. Doi ani mai târziu a plecat la BRD-Groupe Societe Generale, iar în 2009 la Volksbank, unde a avut întâi responsabilități în zona de risc iar apoi a ajuns vicepreședinte pe zona clienților corporativi. După preluarea băncii de către Banca Transilvania, și-a reluat atribuții în zona de risc. În august 2015 a acceptat oferta Garanti Bank, unde a devenit director general adjunct și vicepreședinte în boardul executiv responsabil cu zonele de risc, conformitate, control și guvernanță corporatistă.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

După doi ani la Garanti, în aprilie anul trecut a fost numit în funcția de director executiv al diviziei de risc al Băncii Comerciale Carpatica și membru al Comitetului Directorilor cu un mandat de patru ani. După fuziunea băncii cu Nextebank, în urma căreia a rezultat Patria Bank, Bogdan Neacșu a fost recurtat în poziția de vicepreședinte de risc al noii entități. Patria a fuzionat ulterior și cu Banca Comercială Carpatica.

Conducerea executivă a asociației este asigurată de Florin Dănescu, președinte executiv ARB, iar președinte de onoare este Radu Grațian Ghețea, care a condus în trecut Asociația, înaintea mandatelor lui Sergiu Oprescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
arb
bodgan neacsu
gabriela nistor