EXCLUSIV Bogdan Neacșu, CEC Bank, și Dan Sandu, Intesa SanPaolo, candidează pentru șefia ARB, în locul lui Sergiu Oprescu

EXCLUSIV Bogdan Neacșu, CEC Bank, și Dan Sandu, Intesa SanPaolo, candidează pentru șefia ARB, în locul lui Sergiu Oprescu

Bogdan Neacșu, CEC Bank, și Dan Sandu, Intesa SanPaolo

scris 18 mai 2021

După două mandate la conducerea Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor (ARB), preluată în 2015, Sergiu Oprescu, președintele executiv Alpha Bank, nu mai candidează pentru un nou mandat, după ce, anul trecut, a preluat noi responsabilități internaționale extinse în cadrul grupului financiar elen, fiind numit și președinte al holdingului care administrează rețeaua internațională a grupului din Grecia. Bogdan Neacșu, director general CEC Bank, și Dan Sandu, director general Intesa SanPaolo Bank, candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Director, care va fi supusă la vor în Adunarea Generală a ARB, alături de alte mandate de membu în Consiliu pentru care expiră mandatele. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Consiliul Director este organul deliberativ și decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

Bogdan Neacșu, 41 de ani, a preluat conducerea CEC Bank în octombrie 2019, fiind cel mai tânăr director general - președinte al comitetului de direcție.  În ultimii doi ani, a demarat procesul de modernizare a băncii și a digitalizat o serie de servicii.

Anterior a fost vicepreședinte responsabil cu riscul la Patria Bank. Absolvent al Academiei de Studii Economice (ASE), a început să lucreze în sectorul bancar în 2005, la Direcția de Reglementare și Autorizare din BNR. Doi ani mai târziu a plecat la BRD-Groupe Societe Generale, iar în 2009 la Volksbank, unde a avut întâi responsabilități în zona de risc iar apoi a ajuns vicepreședinte pe zona clienților corporativi. După preluarea băncii de către Banca Transilvania, și-a reluat atribuții în zona de risc. În august 2015 a acceptat oferta Garanti Bank, unde a devenit director general adjunct și vicepreședinte în boardul executiv responsabil cu zonele de risc, conformitate, control și guvernanță corporatistă.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

După doi ani la Garanti, în aprilie anul trecut a fost numit în funcția de director executiv al diviziei de risc al Băncii Comerciale Carpatica și membru al Comitetului Directorilor cu un mandat de patru ani. După fuziunea băncii cu Nextebank, în urma căreia a rezultat Patria Bank, Bogdan Neacșu a fost recurtat în poziția de vicepreședinte de risc al noii entități. Patria a fuzionat ulterior și cu Banca Comercială Carpatica.

Dan Sandu, 53 de ani, este membru și în actualul Consiliu Director al ARB. Conduce Intensa SanPaolo Bank, filiala din România a grupului italian, din poziția de CEO,din martie 2018.Este unul dintre cei mai experimentați bancheri români, conducând până acum cinci bănci: Citibank, Millen­nium Bank, MKB Bank, Volskbank și Intesa.

Și-a început cariera la BNR la departamentul de protocol, la scurt timp după ce Mugur Isărescu a devenit guvernator, la finalul anului 1990. În 1995, a plecat la Citibank, unde a ajuns vicepreședinte în 1998. În 2006 s-a alăturat Millenium Bank, nou intrată pe piață atunci, tot în calitate de vicepreședinte, de unde a plecat în 2009, la Nextebank, unde între 2010 și 2013 a fost președinte.

După preluarea Nextebank de către fondul se investiții Axxess Capital, care a integrat-o, în 2016, în Patria Bank, Sandu a fost, timp de aproape doi ani, vicepreședinte al Volksbank, bancă preluată, în 2015, de Banca Transilvania.

Dan Sandu este absolvent al Facultăți de Finanțe-Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

În prezent, Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de Sergiu Oprescu, aflat la al doilea mandat de președinte, Luminița Delia Runcan (derector general adjunct Banca Transilvani), desemnată vicepreședinte, alături de încă cinci membri în consiliu: Francois Bloch, director general BRD Groupe Societe Generale, Mihaela Bitu, Director general ING Bank, Dan Sandu, director general Intesa SanPaolo Bank, Mioara Popescu, președinte executiv IDEA Bank și Cristian Agalopol, director executiv pentru Europa Centrală și de Est CITI Bank.

INFOGRAFICE Politica banilor din elicopter crește inflația în America. Piețele emergente precum România pot fi lovite aspru de răspunsul investitorilor CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Politica banilor din elicopter crește inflația în America. Piețele emergente precum România pot fi lovite aspru de răspunsul investitorilor

Conducerea executivă a asociației este asigurată de Florin Dănescu, președinte executiv ARB.

viewscnt
Afla mai multe despre
arb
bogdan neacsu
dan sandu