Conglomeratul japonez SoftBank a anunțat cea mai mare pierdere din istoria sa de 40 de ani

Conglomeratul japonez SoftBank a anunțat cea mai mare pierdere din istoria sa de 40 de ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 mai 2022

Conglomeratul japonez SoftBank a anunțat cea mai mare pierdere din istoria sa de patru decenii, pe fondul scăderilor înregistrate de acțiunile din technologie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul, care deține fondul de 100 de miliarde de dolari Vision Fund, a anunțat o pierdere echivalentă cu 13,2 miliarde de dolari în anul fiscal care s-a încheiat pe 31 martie. Rezultatul reprezintă cea mai slabă performanță anuală înregistrată vreodată de SoftBank.

ULTIMA ORĂ Kremlinul a sancționat unul din principalii importatori de gaze rusești din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Kremlinul a sancționat unul din principalii importatori de gaze rusești din România

Pierderea grupului vine în condițiile în care Vision Fund a raportat o pierdere de 26,2 miliarde de dolari.

Pierderea din anul tocmai încheiat este în contrast puternic cu rezultatul înregistrat în anul precedent, când SoftBank a avut un profit anual record, și pune sub lupă strategia lui Masayoshi Son, fondator și CEO, de a se concentra puternic pe acțiuni mai riscante și cu perspective de creștere rapidă, notează Reuters. Așa-numitele "growth stocks" trec printr-o perioadă dificilă pe fondul creșterii dobânzilor,

Anul anterior, grupul nipon a obținut un profit net de 7,7 miliarde de dolari.

Pierderile vin pe fondul evoluției negative a acțiunilor din tehnologie în care a investit SoftBank, inclusiv Uber Technologies și DoorDash.

SoftBank, grup înființat de Masayoshi Son în 1981, este proprietarul celui de-al treilea mare operator de telefonie mobilă din Japonia și deține participații însemnate la companii precum Sprint (a patra mare companie de telecom din SUA), Yahoo Japonia și gigantul chinez de comerț electronic Alibaba Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank
vision fund