Congresmeni democrați cer Deutsche Bank informații despre eventuale conturi extinzând astfel ancheta Trump-Rusia

Congresmeni democrați cer Deutsche Bank informații despre eventuale conturi extinzând astfel ancheta Trump-Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2017

Democrați din cadrul unei comisii a Camerei Reprezentanților au solicitat Deutsche Bank să furnizeze Congresului informații despre eventuale conturi care ar arăta legături între președintele Donald Trump și Rusia, adăugând astfel o nouă dimensiune anchetei Trump-Rusia, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Democrați din cadrul Comisiei pentru Servicii financiare a Camerei au anunțat miercuri că i-au trimis marți o scrisoare CEO-ului Deutsche Bank John Cryan prin care-i cer detalii din evaluări interne, cu scopul de a stabili dacă împrumuturi pe care Trump le-a făcut pentru afacerea sa imobiliară au fost susținute de Guvernul rus, scrie News.ro.

Congresemnii cer totodată informații despre un sistem de ”tranzacționare în oglindă” care a permis ieșirea a zece miliarde de dolari din Rusia.

”Congresul nu știe în continuare dacă împrumuturile acordate de Deutsche Bank președintelui Trump au fost garantate de Guvernul rus sau dacă au vreo legătură cu Rusia”, spun democrații în această scrisoare.

”Este critic să furnizați acestei Comisiei informațiile necesare, pentru ca să evalueze amploarea, constatările și concluziile evaluărilor dumneavoastră interne”, subliniază ei.

Democrații au cerut aceste documente băncii, însă nu o pot obliga să li le predea. Comisia are puterea să ceară documentele prin citație, însă este necesară o cooperare din partea republicanilor, majoritari în Comisie, în contextul în care dețin controlul asupra Camerei.

Niciun republican nu a semnat această scrisoare de solicitare de informații.

Citând dezvăluiri de presă, democrații îndeamnă banca să predea orice documente legate de evaluări interne ale conturilor personale ale lui Trump la această bancă.

Ipoteză-șoc de la un investitor legendar: Bani federali intră la cumpărare pentru a opri căderea burselor CITEȘTE ȘI Ipoteză-șoc de la un investitor legendar: Bani federali intră la cumpărare pentru a opri căderea burselor

Ei au îndemnar totodată Deutsche Bank să recunoască în mod public faptul că a examinat atât sistemul ”tranzacțiilor în oglindă”, cât și conturile lui Trump.

Tranzacționarea în oglindă implică achiziționarea de acțiuni, de exemplu în ruble, la Moscova, iar alte părți implicate vând aceleași acțiuni imediat după aceea printr-o filială a băncii de la Londra.

De asemenea, ei îndeamnă banca să numească un auditor independent care să verifice rezultatele evaluărilor, subliniind că ar trebui să fie predate Congresului ”cât mai rapid posibil”.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank, Renee Calabro, a refuzat să comenteze în legătură cu acest subiect.

Comisia adresează această solicitare băncii germane în contextul în care Trump este vizat într-un amplu scandal cu privire la anchete FBI și ale Congresului cu privire la o implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016 și la o eventuală complicitate între Moscova și echipa de campanie a lui Trump.

Moscova a negat aceste acuzații, iar Trump a negat orice complicitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
trump