Coreea de Sud interzice tranzacțiile cu Banca Rusiei și blochează activele în won deținute de banca centrală rusă

Coreea de Sud interzice tranzacțiile cu Banca Rusiei și blochează activele în won deținute de banca centrală rusă
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2022

Coreea de Sud și-a înăsprit sancțiunile financiare împotriva Rusiei prin interzicerea tranzacțiilor cu banca centrală a Rusiei, alăturându-se astfel eforturilor globale de a izola Rusia, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul de Externe al Coreei de Sud a decis să imobilizeze toate activele deținute de banca centrală rusă în won și să întrerupă tranzacțiile cu banca centrală a Rusiei, în urma luării unor măsuri similare ale Statelor Unite și ale Uniunii Europene, scrie Hotnews.ro.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Noile sancțiuni impuse Rusiei urmează deciziei luate la 1 martie de a interzice tranzacțiile cu șapte bănci majore rusești și afiliații acestora, inclusiv Sberbank.

Ministerul de Finanțe din Coreea de Sud va publica mai târziu detalii, inclusiv domeniul de aplicare al sancțiunilor suplimentare, care „vor fi în conformitate cu sancțiunile financiare ale SUA”, a declarat un oficial al Ministerului de Finanțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
rusia