Cornel Coca Constantinescu, ASF: Asigurătorii au un rol semnificativ în finanțarea economiei

 Cornel Coca Constantinescu, ASF: Asigurătorii au un rol semnificativ în finanțarea economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2018

Industria asigurărilor are un rol social și economic important și contribuie semnificativ la dezvoltarea economică prin compensarea pierderilor accidentale rezultate din activitatea companiilor și prin punerea la dispoziție a  resurselor necesare reluării activității. În același timp, însăși activitatea de asigurare promovează managementul responsabil și recompensează utilizarea mijloacelor adecvate de administrare a riscului aferente activității, afirmă Cornel Coca Constantinescu, vicepreședintele ASF, precizând că structura investițională agregată a societăților de asigurare din România reflectă faptul că 85% din plasamentele financiare ale asigurătorilor sunt orientate către instrumente financiare lichide, de tipul obligațiunilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Asigurările stimulează piața creditului, inclusiv cel imobiliar, impulsionează comerțul și tranzacțiile prin acoperirerea riscului derivat din pierderi neprevăzute, dar posibile. Societățile de asigurare au rolul de catalizator al resurselor financiare atrase prin intermediul produselor de asigurări de viață și efectuează distribuția acestora în economie prin investițiile realizate. Contribuția societăților de asigurare la succesul ofertelor publice din ultimii ani nu a fost de neglijat. Societățile de asigurare îndeplinesc și rolul de investitor instituțional pe termen lung, prin învestirea fondurilor în diferite societăți, de regulă cele tranzacționate pe piață de capital care îndeplinesc cerințele de guvernanță corporativă și transparență față de investitori, contribuind astfel la dezvoltarea pieței de capital", a spus oficialul ASF, prezent la evenimentul „Piețele Financiare din România” organizat de publicația Economistul în cadrul ASE cu sprijinul ASF și BNR.

El a arătat că rolul piețelor financiare în economie și al activității de intermediere este vital, iar asigurătorii au un rol semnificativ în finanțarea economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
coca constantinescu