Italia vrea să găsească până la finalul anului un cumpărător pentru Monte dei Paschi, cea mai veche bancă din lume

Italia vrea să găsească până la finalul anului un cumpărător pentru Monte dei Paschi, cea mai veche bancă din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2020

Trezoreria Italiei vrea să găsească până la finalul anului un cumpărător pentru Monte dei Paschi di Siena (BMPS), pentru a ajuta banca salvată de stat să-și rezolve problemele legate de creditele neperformante, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul a salvat în 2017 Monte dei Paschi - cea mai veche bancă din lume - preluând o participație de 68% cu suma de 5,4 miliarde de euro, dar trebuie să-și vândă anul viitor pachetul de acțiuni pentru a îndeplini condițiile planului de salvare negociat atunci cu Comisia Europeană, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia dezvăluie noile Sandero și Logan CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Dacia dezvăluie noile Sandero și Logan

Reprezentanții Trezoreriei Italiei nu au comentat informația.

Pentru a atrage cumpărători, Monte dei Paschi intenționează să transfere credite neperformante de 8,1 miliarde de euro către compania de stat care gestionează creditele neperformante AMCO. În urma tranzacției, rata creditelor neperformante va scădea de la 12% la 4% din totalul împrumuturilor, sub media din sistemul bancar și mult sub nivelul de vârf de 40% înregistrat înainte de salvarea băncii.

Dar Banca Centrală Europeană (BCE) a stabilit condiții stricte pentru această tranzacție, care va reduce semnificativ rezervele de capital ale băncii italiene.

viewscnt
Afla mai multe despre
monte dei paschi
cea mai veche bancă din lume