Credit Suisse a blocat active de 5 miliarde de dolari ca urmare a sancțiunilor americane impuse Rusiei

Credit Suisse a blocat active de 5 miliarde de dolari ca urmare a sancțiunilor americane impuse Rusiei
scris 23 aug 2018

Divizia de administrare a activelor a băncii elvețiene Credit Suisse a blocat active de 5,1 miliarde de dolari legate de Rusia, din cauza sancțiunilor impuse de Statele Unite acestei țări, transmite Bloomberg.

Potrivit unui raport financiar publicat luna trecută de Credit Suisse,” creșterea activelor aflate în administrare a fost contracarată parțial de efectele structurale care reflectă impactul sancțiunilor impuse Rusiei”. Banca a confirmat miercuri valoarea activelor blocate, scrie News.ro.

“Credit Suisse colaborează cu autoritățile internaționale de reglementare pentru a se asigura că respectă sancțiunile, inclusiv pe cele care implică Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al băncii.

Unde greșește Darius Vâlcov: Digi nu are capitaluri negative. Indicatorii de îndatorare ai companiei s-au ameliorat de la listare CITEȘTE ȘI Unde greșește Darius Vâlcov: Digi nu are capitaluri negative. Indicatorii de îndatorare ai companiei s-au ameliorat de la listare

Divizia internațională de administrare a averilor administrează 370 de miliarde de franci reprezentând active de private banking.

Credit Suisse și rivala sa din Zurich UBS au oprit în acest an afacerile cu companii deținute de oligarhul rus Victor Vekselberg. În luna aprilie, Vekselberg și compania sa de investiții Renova Group au fost incluși pe o listă a oligarhilor, companiilor și oficialilor guvernamentali supuși sancțiunilor anunțate de Trezoreria SUA pentru a penaliza Rusia pentru acțiunile din Crimeea, Ucraina și Siria.

Averea netă a lui Vekselberg a scăzut cu circa 3 miliarde de dolari din cauza sancțiunilor americane, a declarat Sigal Mandelker, director pentru informații în domeniul terorismului și cel financiar în cadrul Trezoreriei SUA, în comisia pentru bănci a Senatului american.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
active
rusia