Credit Suisse a amânat publicarea raportului său financiar anual, după un apel telefonic de ultimă oră din partea Comisiei pentru bursă și valori mobiliare din SUA

Credit Suisse a amânat publicarea raportului său financiar anual, după un apel telefonic de ultimă oră din partea Comisiei pentru bursă și valori mobiliare din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2023

Credit Suisse a amânat publicarea raportului său financiar anual, după un apel telefonic de ultimă oră din partea Comisiei pentru bursă și valori mobiliare din SUA (SEC) din Statele Unite, care a ridicat întrebări cu privire la situațiile sale financiare anterioare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intervenția neobișnuită a autorității americane de reglementare este cea mai recentă lovitură pentru Credit Suisse, care încearcă să recâștige încrederea investitorilor după o serie de scandaluri și eșecuri care au făcut ca acțiunile sale să scadă și au determinat clienții să retragă miliarde, scrie News.ro.

GRAFICE Sistemul bancar băltește de bani la început de an. Scăderea ROBOR prinde viteză, IRCC e ținut de rata cheie CITEȘTE ȘI GRAFICE Sistemul bancar băltește de bani la început de an. Scăderea ROBOR prinde viteză, IRCC e ținut de rata cheie

Acțiunile Credit Suisse s-au apropiat de un nivel minim istoric la Zurich, dar ulterior au recuperat o mare parte din pierderea de 6%.

Banca din Zurich a declarat că SEC a sunat-o miercuri seara, cu privire la ”anumite comentarii publice ale SEC cu privire la evaluarea tehnică a revizuirilor dezvăluite anterior ale situațiilor consolidate ale fluxurilor de numerar, în anii încheiați la 31 decembrie 2020 și 2019, precum și controale aferente”.

Banca a revizuit modul în care a înregistrat o serie de fluxuri de numerar, inclusiv compensarea pe bază de acțiuni și acoperirea riscului valutar.

Credit Suisse a declarat că, în urma apelului telefonic, a decis să amâne publicarea raportului său anual pentru 2022.

”Conducerea consideră că este prudent să amâne pentru scurt timp publicarea rezultatelor sale financiare, pentru a înțelege mai bine comentariile primite”, a spus acesta, adăugând că rezultatele financiare din 2022 ”nu sunt afectate”.

SEC a refuzat să comenteze această problemă, a declarat un purtător de cuvânt al organizației.

Alte autorități de reglementare nu au fost implicate, a spus o persoană familiarizată cu problema.

Autoritatea de reglementare financiară elvețiană Finma a declarat pentru Reuters că Credit Suisse a informat-o despre amânarea publicării raportului financiar.

”Suntem în contact cu banca”, a spus Finma.

Rămâne neclar când va fi publicat raportul anual, iar anunțul Credit Suisse i-a îngrijorat pe analiști.

”(Aceasta) nu ajută încrederea investitorilor și nu ajută la reconstruirea încrederii”, a spus Andreas Venditti de la Vontobel.

A doua cea mai mare bancă a Elveției a început o restructurare majoră a afacerii sale, reducând costurile și locurile de muncă pentru a-și reface profitabilitatea, inclusiv creând o divizie separată pentru banca sa de investiții, sub marca CS First Boston.

Daniel Bosshard de la Luzerner Kantonalbank a descris Credit Suisse drept ”un șantier major de construcții”.

În februarie, Credit Suisse a raportat că 2022 i-a adus cea mai mare pierdere anuală de la criza financiară globală din 2008, după ce clienții îngrijorați au retras fonduri de la bancă și a avertizat că va avea loc o nouă pierdere ”substanțială” în acest an.

Uzina Alfa Romeo, din Cassino, Italia, va produce toate mașinile electrice mari ale Stellantis, pe noua platformă STLA large CITEȘTE ȘI Uzina Alfa Romeo, din Cassino, Italia, va produce toate mașinile electrice mari ale Stellantis, pe noua platformă STLA large

Într-un șir de scandaluri, Credit Suisse a fost puternic afectată de prăbușirea firmei americane de investiții Archegos în 2021, precum și de înghețarea unor fonduri de miliarde ale lanțului de aprovizionare, legate de firma britanică de finanțare insolvabilă Greensill.

Banca a fost zguduită și de o urmărire penală în Elveția, care implică spălarea banilor pentru o bandă criminală.

Între timp, agenția de rating de credit Standard & Poor's a retrogradat ratingul Credit Suisse la doar o treaptă peste așa-numitul statut junk, nerecomandat pentru investiții, în noiembrie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
raport