Credit Suisse s-a confruntat cu retrageri de fonduri de 68 miliarde de dolari în primul trimestru din 2023

Credit Suisse s-a confruntat cu retrageri de fonduri de 68 miliarde de dolari în primul trimestru din 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2023

Credit Suisse Group AG a anunțat că în primul trimestru din acest an a înregistrat ieșiri nete de 61 miliarde de franci elvețieni (68 miliarde de dolari) din fondurile pe care le gestionează, iar tendința continuă chiar și după anunțarea salvării instituției cu o vechime de 167 de ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Aceste ieșiri au fost moderate, dar tendința nu se modificase la 24 aprilie 2023", a informat grupul bancar elvețian.

Concediul în Grecia - luna septembrie este tot mai preferată în locul lunii august CITEȘTE ȘI Concediul în Grecia - luna septembrie este tot mai preferată în locul lunii august

Instituția s-a confruntat cu retrageri semnificative de numerar din depozite, în timp ce depozitele care ajungeau la scadență nu au fost reînnoite. Nivelul depozitelor făcute de clienți s-a redus în primul trimestru din acest an cu 67 miliarde de franci elvețieni, scrie Agerpres.

Este probabil pentru ultima oară când Credit Suisse raportează rezultate financiare, în condițiile în care preluarea sa de către rivala UBS AG ar urma să se finalizeze curând.

Activele gestionate de Credit Suisse au scăzut la 502,5 miliarde de franci elvețieni la 31 martie 2023, față de un nivel de 707 miliarde de franci elvețieni la 31 martie 2022. Clienții au început să retragă rapid bani de la Credit Suisse după turbulențele provocate de colapsul băncilor americane Silicon Valley Bank și Signature Bank.

UBS a anunțat în martie că va plăti trei miliarde de franci elvețieni (3,23 miliarde de dolari) pentru Credit Suisse, tranzacția urmând să se încheie până la finalul lui 2023. De la Trezoreria americană și până la Banca Centrală Europeană, această preluare a fost salutată imediat de cei care se temeau de noi turbulențe pe piețele financiare, deja îngrijorate de recenta prăbușire a Silicon Valley Bank și a mai multor bănci regionale din SUA.

Este prima salvare a unei bănci globale de la criza financiară din 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
retrageri