Statele Unite au informat băncile europene despre modalitățile prin care Rusia evită sancțiunile

Statele Unite au informat băncile europene despre modalitățile prin care Rusia evită sancțiunile
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2023

Statele Unite au informat că au împărtășit informații unor bancherii europeni, oficiali guvernamentali și lideri de afaceri pentru a restrânge tacticile Rusiei de a încerca să evite sancțiunile impuse de țările occidentale, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Brian Nelson, subsecretarul pentru terorism și informații financiare în cadrul Trezoreriei, a susținut ședințe de informare săptămâna trecută în Elveția, Austria, Germania și Italia pentru a promova o supraveghere mai eficientă a implementării sancțiunilor impuse pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, a declarat Trezoreria într-un comunicat.

TABEL A 5-a ieftinire semnificativă a carburanților în ultimele 6 zile. Prețul benzinei și cel al motorinei au coborât la un nivel nemaiîntâlnit de peste un an CITEȘTE ȘI TABEL A 5-a ieftinire semnificativă a carburanților în ultimele 6 zile. Prețul benzinei și cel al motorinei au coborât la un nivel nemaiîntâlnit de peste un an

Nelson a împărtășit detalii despre unele dintre cele mai importante bunuri militare pe care Rusia încearcă să le achiziționeze, inclusiv dispozitive optice, electronice și echipamente de producție. El a cerut aliaților să rămână atenți la "steaguri roșii", cum ar fi plăți mari în numerar, direcționarea plăților prin țări terțe care nu sunt implicate în tranzacții și licitații multiple sau expedieri de produse identice de la furnizori diferiți pentru același utilizator final. Alte semnale care ar trebui să atragă atenția includ schimbări frecvente sau de ultimă oră ale utilizatorilor finali sau ale beneficiarilor sau redirecționarea mărfurilor către țări terțe care au restricții limitate sau nu au restricții privind re-exporturile către Rusia, scirie Agerpres.

Departamentul Trezoreriei a declarat că Elizabeth Rosenberg, secretar adjunct pentru finanțarea terorismului și infracțiuni financiare, va călători, în săptămâna care începe, în Kazahstan și Uzbekistan pentru a consolida aplicarea sancțiunilor și eforturile de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
statele unite
banci
rusia
sanctiuni