Danske Bank se retrage din statele baltice și din Rusia, după ce Estonia a ordonat închiderea sucursalei sale

Danske Bank se retrage din statele baltice și din Rusia, după ce Estonia a ordonat închiderea sucursalei sale
scris 20 feb 2019

Cea mai mare bancă din Danemarca - Danske Bank A/S - a anunțat că se va retrage din statele baltice și din Rusia, după ce Estonia a ordonat închiderea sucursalei sale aflată în centrul scandalului de spălare de bani, transmite Reuters.

Anul trecut, directorul general al Danske Bank, Thomas Borgen, a demisionat după ce banca daneză a publicat rezultatele unei investigații derulate la subsidiara sa estoniană, implicată într-un scandal de spălare de bani, valoarea totală a fluxurilor financiare care au trecut prin Estonia fiind evaluată la aproximativ 200 de miliarde de euro (233,7 miliarde de dolari). Rezultatele investigației realizate de un cabinet de avocatură extern indică posibilitatea ca angajații subsidiarei estoniene a Danske Bank să fi complotat cu clienții, realizând tranzacții ilegale. Investigația a vizat 15.000 de clienți, care au făcut în total 9,5 milioane de plăți prin subsidiara estoniană a Danske Bank, în perioada 2007 - 2015.

Darius Vâlcov despre evoluția indicelui ROBOR în ianuarie: Cotațiile au fost folosite doar pentru umflarea ratelor CITEȘTE ȘI Darius Vâlcov despre evoluția indicelui ROBOR în ianuarie: Cotațiile au fost folosite doar pentru umflarea ratelor

În prezent, Danske este investigată în Danemarca, Estonia, Marea Britanie și SUA pentru spălare de bani prin intermediul sucursale sale estoniene.

Marți, Autoritatea de Reglementare din Estonia a luat o decizie neașteptată, solicitând Danske să-și închidă subsidiara locală și să restituie în termen de opt luni depozitele clienților.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
danske bank
spalare de bani