Putin amenință că este pregătit să țintească SUA și state în care americanii ar desfășura rachete cu rază ”intermediară” de acțiune

Putin amenință că este pregătit să țintească SUA și state în care americanii ar desfășura rachete cu rază ”intermediară” de acțiune
scris 20 feb 2019

Rusia va riposta oricărei desfășurări de rachete nucleare americane cu rază ”intermediară” de acțiune în Europa și va ținti atât țările în care aceste rachete vor fi desfășurate, cât și Statele Unite, a amenințat miercuri, în discursul său anual în fața deputaților și sentorilor, președintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

Putin a declarat în acest discurs că Rusia nu caută confruntarea și că nu va face primul pas în desfășurarea unor rachete ca replică față de ieșirea Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) încheiat cu Washingtonul în 1987, scrie News.ro.

liderul de la Kremlin a reafirmat că răspunsul Moscovei la orice desfășurare de rachete nucleare va fi hotătât și a îndemnat administrația americană a lui Donald Trump să se gândească bine la concesințele unei asemenea decizii.

VIDEO Bătrânul cinematograf Favorit - dărâmat la pământ pentru a renaște în Centru European. Contract de 10 milioane euro blocat 6 ani de birocrație. Cinematograful - o ruină, ieșind din circuit de 20 ani CITEȘTE ȘI VIDEO Bătrânul cinematograf Favorit - dărâmat la pământ pentru a renaște în Centru European. Contract de 10 milioane euro blocat 6 ani de birocrație. Cinematograful - o ruină, ieșind din circuit de 20 ani

Rusia urmează să se doteze până în 2021 cu noi rachete cu rază ”intermediară” de acțiune, a anunțat în urmă cu două săptămâni ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu.

El a făcut acest anunț după decizia lui trump de a retrage Statele Unite, după șase luni, din acest tratat încheiat în 1987 și care elimină o întreagă clasă de rachete de croazieră și balistice - terestre - americane și ruse, cu o rază de acțiune cuprinsă între 500 și 5.500 de kilometri.

Washingtonul și-a justificat decizia acuzând Rusia că a încălcat Tratatul INF prin faptul că a dezvoltat un nou tip de rachetă, Novator 9M729 - SSC-8 în terminologia NATO.

Vladimir Putin a răspuns acestei decizii anunțând că Rusia încetează, la rândul său să respecte Tratatul INF.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vladimir putin
sua
rachete