Datoria națională a SUA depășește 34 de trilioane de dolari

Datoria națională a SUA depășește 34 de trilioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2024

În 2023, datoria SUA a crescut cu peste 4 trilioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datoria națională a Statelor Unite ale Americii a depășit 34 de trilioane de dolari, lucru evidențiat de datele de pe site-ul web de informații fiscale al Departamentului Trezoreriei SUA. Valoarea indicatorului este în prezent de 34.001 trilioane de dolari. În 2023, datoria SUA a crescut cu peste 4 trilioane de dolari, arată Adevărul.

Un val de frig vine peste România, temperaturile vor scădea brusc. Prognoza meteo pentru ianuarie CITEȘTE ȘI Un val de frig vine peste România, temperaturile vor scădea brusc. Prognoza meteo pentru ianuarie

În ianuarie 2023, plafonul datoriei guvernamentale SUA, stabilit la 31,4 trilioane de dolari, a fost depășit. După aceasta, Ministerul de Finanțe al țării a fost nevoit să recurgă la măsuri de urgență pentru a-și continua operațiunile financiare. În ultimele luni, administrația americană a cerut Congresului să mărească limita datoriei. Republicanii care controlează Camera Reprezentanților au fost de acord să ridice plafonul datoriei, dar sub rezerva unor reduceri bugetare semnificative.

Președintele american Joe Biden a semnat pe 3 iunie un proiect de lege aprobat anterior de Congres pentru creșterea plafonului datoriei naționale. Limita va fi atinsă acum pe 2 ianuarie 2025. Inițiativa, care, potrivit șefului statului, a făcut posibilă prevenirea crizei economice și a colapsului Statelor Unite, a fost aprobată de Senat la 1 iunie. Camera Reprezentanților a făcut acest lucru pe 31 mai. Acordul la care s-a ajuns prevede că în anul fiscal 2024 (începând în țară la 1 octombrie), vor fi alocate 886 de miliarde de dolari pentru apărare, 121 de miliarde de dolari pentru îngrijiri medicale pentru veterani și 637 de miliarde de dolari pentru alte programe non-apărătoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
datorie națională