Demiterea lui Negrițoiu nu a mai fost discutată în BPR. Tăriceanu: Cererea de revocare nu are legătură cu pensiile private

Demiterea lui Negrițoiu nu a mai fost discutată în BPR. Tăriceanu: Cererea de revocare nu are legătură cu pensiile private
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2017

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului nu au mai luat marți în discuție raportul comisiilor economice și de buget finanțe prin care se solicită revocarea din funcție a președintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), fără a fi precizat motivul amânării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Raportul făcut de Comisii nu are nicio legătură cu incidentul care mie mi se pare într-adevăr foarte grav generat de compania de asigurări care funcționează pe pilonul II de pensii față de care Autoritatea a luat, cel puțin așa consider eu, măsurile care se impuneau în fața unei acțiuni de dezinformare gravă cu efecte extrem de negative nu numai asupra celor care sunt participanți în pilonul II de pensii, dar cu reverberații foarte largi în toată zona economică. Deci nu au legătură una cu alta, deci trebuie tratate complet separat”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței BPR.

Întrebat dacă este nevoie de o analiză în cadrul comisiilor parlamentare în ceea ce privește scandalul pensiilor private, Tăriceanu a negat, scrie News.ro.

”Nu cred că trebuie un alt raport din moment ce autoritatea a luat măsurile cel puțin pe subiectul de care vorbeam, a luat măsurile care sunt prevăzute de regulamentul de funcționare al ASF”, a mai spus Tăriceanu.

Aproape 13.000 de români au scăpat de creditele în franci în ultimul semestru din 2016. Soldul acestor împrumuturi a scăzut cu doar 5% CITEȘTE ȘI Aproape 13.000 de români au scăpat de creditele în franci în ultimul semestru din 2016. Soldul acestor împrumuturi a scăzut cu doar 5%

Biroul Permanent al Senatului a transmis marți Birourilor Permanente Reunite raportul comisiilor economice și de buget ale Camerei Deputaților și Senatului privind revocarea din funcție a șefului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, din cauza modului în care ASF a gestionat criza de pe piața RCA din 2016.

Potrivit raportului din octombrie 2016, Mișu Negrițoiu nu mai îndeplinește condițiile prevăzute în legea de funcționare a ASF, motiv pentru care comisiile parlamentare au hotărât, cu majoritate de voturi (o abținere și un vot neexprimat al unui parlamentar aflat în conflict de interese) să înainteze plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului propunerea de revocare a lui Negrițoiu din funcția de președinte al ASF, membru executiv al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
negritoiu. asf
tariceanu