Deutsche Bank deschide o ”bancă rea”

Deutsche Bank deschide o ”bancă rea”
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2019

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, se pregătește să înființeze o ”bancă rea”, cu active toxice de până la 50 de miliarde de euro, și să închidă afacerile cu instrumente financiare și de trading din Statele Unite, potrivit unui articol publicat duminică de Financial Times (FT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Activele în valoare de până la 50 de miliarde de euro, după ajustarea la riscuri, vor consta în mare parte din instrumente derivate pe termen lung, au declarat pentru FT surse apropiate situației, arată news.ro.

Prin înființarea "băncii rele", directorul general Christian Sewing îndepărtează activitățile băncii de investment banking și le va axa pe tranzacții bancare și administrarea averilor.

EXCLUSIV BCR Asigurări de Viață VIG încheie anul 2018 pe minus din cauza provizioanelor pentru litigii și preluării AXA România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BCR Asigurări de Viață VIG încheie anul 2018 pe minus din cauza provizioanelor pentru litigii și preluării AXA România

În cadrul restructurării, diviziile de tranzacții cu instrumente financiare și dobânzi din afara Europei continentale vor fi restrânse sau închise.

”Așa cum am anunțat pe 23 mai, Deutsche Bank lucrează la măsuri de accelerare a transformării sale, pentru a-și îmbunătăți profitabilitatea pe termen lung. Vom informa toți acționarii dacă și când va fi necesar”, a anunțat banca într-un comunicat pe email, la răspuns la articolul publicat de Financial Times.

Schimbările ar putea fi anunțate odată cu raportarea rezultatelor pentru primul semestru, la sfârșitul lunii iulie, a relatat FT.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
banci
credite