Directorul general al administratorului de active DWS, controlat de Deutsche Bank, demisionează

Directorul general al administratorului de active DWS, controlat de Deutsche Bank, demisionează
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2022

Directorul general al administratorului de active DWS, controlat de Deutsche Bank, va demisiona, în urma unor percheziții efectuate de procurori în legătură cu acuzații potrivit cărora compania ar fi indus în eroare investitorii cu privire la investițiile „verzi”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Poliția federală germană a percheziționat Deutsche Bank AG și filiala sa de gestionare a activelor, DWS Group, la Frankfurt, Germania, anunță Bloomberg. DWS s-a confruntat cu acuzații de ”greenwashing” (crearea sau propagarea unei imagini ecologiste nefondate sau înșelătoare), conform B1.

Oficialii germani au investigat rapoartele și acuzațiile unui denunțător potrivit cărora DWS ar fi exagerat acreditările ecologice ale investițiilor pe care le-a vândut – o practică cunoscută sub numele de „greenwashing”. DWS a negat în repetate rânduri că ar fi indus în eroare investitorii.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Directorul general demisionar, Asoka Woehrmann, le-a spus angajaților, într-o notă, că a fost fericit să vadă DWS prosperând, dar că „acuzațiile…, oricât de nefondate ar fi fost ele, au lăsat urme”. 

Acțiunile DWS s-au prăbușit cu 20% de când investigațiile SEC și BaFin au fost făcute publice, în luna august a anului trecut. Marți, DWS și Deutsche Bank au declarat că administratorul de active a cooperat cu autoritățile de reglementare și cu autoritățile în trecut și că va continua să facă acest lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
dws
germania