UiPath își revine - anunță venituri cu 32% mai mari și pierderi reduse. Acțiunile cresc puternic

UiPath își revine - anunță venituri cu 32% mai mari și pierderi reduse. Acțiunile cresc puternic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 iun 2022

UiPath a anunțat pentru primul trimestru venituri de 245,1 milioane dolari, în creștere cu 32% față de perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru al doilea trimestru, compania estimează venituri cuprinse între 229 și 231 milioane dolari, iar pentru întregul an fiscal se așteaptă la venituri de peste 1 miliard dolari,  respectiv între 1.085 - 1.090 milioane dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

În urmă cu circa trei săptămâni, acțiunile unicornului românesc cădeau la un minim record.

„Unul dintre punctele forte ale UiPath este prezența noastră globală, deoarece operăm în peste 100 de țări, ceea ce ne oferă perspective diverse și acces la talent”, este acum mesajul companiei.

Acțiunile cresc puternic pe bursa de la New York.

Astfel, furnizorul de software RPA fondat de Daniel Dines și Marius Tîrcă a obținut venituri de 245,1 milioane de dolari în trimestrul încheiat la 30 aprilie, în urcare cu 32% de la 186,4 milioane de dolari în perioada similară a anului fiscal precedent.

Veniturile recurente anualizate (ARR) au avansat cu 50%, la 977,1  milioane de dolari.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Pierderile s-au redus de la aproape 240 milioane de dolari la 122,5 milioane de dolari (0,23 dolari/acțiune).

Analiștii de pe Wall Street estimau venituri de aproximativ 225,3 milioane de dolari și o pierdere pe acțiune de 0,06 dolari în primul trimestru.

Acțiunile UiPath se apreciau cu 7,6% în tranzacțiile after-hours după publicarea rezultatelor. Titlurile companiei au închis sesiunea bursieră de miercuri cu un declin de 1,41%, la 16,83 dolari, pe o piață în scădere.

La acest preț, capitalizarea UiPath se ridică la 9,17 miliarde de dolari.

Acțiunile UiPath au pierdut circa 61% din valoare de la începutul anului, comparativ cu un declin de 23,3% la nivelul indicelui Nasdaq.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
actiuni uipath
minim record
capitalizare uipath