Discuțiile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană despre viitorul serviciilor financiare sunt în fază preliminară

Discuțiile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană despre viitorul serviciilor financiare sunt în fază preliminară

Philip Hammond

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2018

Marea Britanie nu a început încă ”discuții substanțiale” cu Uniunea Europeană despre viitorul serviciilor financiare, a declarat miercuri ministerul britanic de Finanțe, Philip Hammond, relateză Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Abia am trecut de acordul referitor la perioada de implementare, nu am ajuns la discuții de substanță referitoare la parteneriatul viitor. Dar ne aflăm în faza preliminară, de explorare a ceea ce ar fi posibil pentru serviciile financiare”, a spus Hammond în comisia de finanțe a Parlamentului, scrie News.ro.

Hammond a arătat că s-a întâlnit marți cu comisarul pentru servicii financiare al UE, Valdis Dombrovskis, pentru a discuta despre îngrijorările existente în industria financiară referitoare la perioada imediat ulterioară Brexit.

Angajatori din 12 state europene au peste 1.400 de posturi vacante în rețeaua Eures; cele mai multe, în Germania, Olanda și Malta CITEȘTE ȘI Angajatori din 12 state europene au peste 1.400 de posturi vacante în rețeaua Eures; cele mai multe, în Germania, Olanda și Malta

Dombrovskis a declarat în această săptămână că în primul rând sectorul privat trebuie să se asigure că actualele contracte nu vor fi perturbate atunci când Marea Britanie va ieți din UE.

Poziția oficialului UE contrastează cu cea a Marii Britanii, care a pus pe primul plan o soluție legislativă pentru pericolul reprezentat de Brexit pentru contracte în valoare de mii de miliarde de dolari.

Hammond a spus că orice aranjament viitor ”ar trebui să aibă mecanisme corespunzătoare pentru rezolvarea oricărei întrebări referitoare la pierderea sau nu a echivalenței și recunoașterii reciproce și că ar trebui să existe o perioadă corespunzătoare de informare, astfel încât companiile să poată înțelege că, chiar dacă vor pierde accesul pe piață, vor putea să planifice o strategie alternativă de afaceri”.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
uniunea europeana
servicii financiare