Dolarul a coborât la minimul ultimelor 4 săptămâni

Dolarul a coborât la minimul ultimelor 4 săptămâni
scris 15 apr 2021

Dolarul american se tranzacționează joi la minimul ultimelor 4 săptămâni, în contextul stabilizării dobânzilor la titlurile de stat americane.

ICE Dollar Index, care urmărește evoluția dolarului în raport cu un coș de 6 valute, a atins 91,54 puncte, cel mai redus nivel din 18 martie.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

"Dolarul a pierdut un pic din avânt, în linie cu randamentele la titlurile americane de stat, în contextul în care Fed a dat din nou asigurări că va menține condițiile laxe", a declarat Yujiro Goto, responsabil de strategie valutară la Nomura Securities, citat de Reuters.

Dolarul s-a apreciat anul acesta, în contextul creșterii dobânzilor la titlurile de stat, pe fondul așteptărilor legate de revenirea economiei și a inflației. Dobânzile s-au stabilizat însă sub maximele ultimului an, atinse luna aceasta.

Oficialii Rezervei Federale (Fed) și-au exprimat în mod repetat intenția de a menține politica monetară laxă, până când va fi observat un "progres substanțial" în ceea ce privește inflația și piața muncii. Totodată, Fed s-a angajat să se ghideze în adoptarea politicilor după rezultatele obținute, nu după estimări.

Angajamentul repetat al oficialilor Rezervei Federale (Fed) de a menține dobânzile scăzute a condus la o stabilizare pe piața obligaiunilor (în special a randamentelor pe termen scurt), deși investitorii se tem în continuare că factorii de deczie ar putea schimba tonul în lunile următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolarul
ranadmente
titluri de stat
dobanzi
fed
covid-19
economie sua
coronavirus
ice dollar