Dolarul a scăzut, tras în jos de randamentele în creștere ale obligațiunilor germane, care au întărit moneda euro

Dolarul a scăzut, tras în jos de randamentele în creștere ale obligațiunilor germane, care au întărit moneda euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2022

Dolarul a scăzut, deoarece randamentele în creștere ale obligațiunilor germane au întărit moneda euro, dar un nivel puternic al indicelui prețurilor de consum din SUA, la sfârșitul acestei săptămâni, ar putea inversa deprecierea monedei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Piața a urmărit alegerile de la jumătatea mandatului, organizate marți în SUA, al căror rezultat ar putea declanșa o eră a unei guvernări divizate la Washington, care ar putea dejuca planurile mari de cheltuieli sociale ale democraților, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Deși se speră că inflația va încetini, FED va continua să majoreze ratele de dobândă CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Deși se speră că inflația va încetini, FED va continua să majoreze ratele de dobândă

O creștere constantă a randamentelor obligațiunilor germane a slăbit dolarul, pe baza așteptărilor privind înăsprirea ulterioară a  politicii monetare a Băncii Centrale Europene, care a redus spread-ul cu randamentele trezoreriei, a declarat Marc Chandler, director pentru speculații pe piață la Bannockburn Global Forex.

"Am minimizat alegerile. Pentru politica monetară și fiscală, nu cred că este o mare diferență. Mă concentrez astăzi pe o mișcare uriașă a bondurilor germane pe doi ani. Nu este vorba despre Fed, ci despre mai multă agresivitate din partea BCE ", a spus el.

Randamentul obligațiunilor germane pe doi ani a crescut la 2,196%, un câștig de 0,25 de puncte procentuale față de acum o săptămână.

Datele IPC urmează să fie anunțate joi, economiștii prognozând o scădere ușoară atât a inflației de bază lunară, cât și anuală la 0,5% și, respectiv, 6,5%.

Încetinirea inflației, totuși, ar putea să nu influențeze înăsprirea politicii Rezervei Federale, potrivit căreia contractele futures ale fondurilor federale vor atinge un vârf de 5,117% în iunie 2023.

Inflația se va modera mai mult, dar sectorul serviciilor s-ar putea să nu ne ofere o reducere suficientă a prețurilor”, a declarat Ed Moya, analist senior de piață la OANDA.

Euro a crescut cu 0,48%, la 1,0067 dolari pe unitate, în timp ce yenul japonez s-a întărit cu 0,72% față de dolar, la 145,57 unități.

Fed ar putea majora ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale, atunci când factorii de decizie se vor întâlni în decembrie, cu un procent similar în februarie și cu încă 0,25 de puncte procentuale la întâlnirea lor din martie, a spus Moya.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
euro