Dolarul a urcat la maxime observate ultima dată în iulie 2020, față de principalele valute

Dolarul a urcat la maxime observate ultima dată în iulie 2020, față de principalele valute
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2022

Dolarul a urcat la maxime observate ultima dată în iulie 2020, față de alte valute importante, la o zi după ce Rezerva Federală (Fed) a declarat că ar putea efectua majorări mai rapide și mai mari ale ratelor dobânzii în lunile următoare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Odată cu semnalarea de către Fed că este gata să înceapă să ridice dobânzile în martie, pentru a limita inflația în creștere, piețele monetare au început să ia în considerarepână la cinci creșteri de un sfert de punct procentual a dobânzii cheie, scrie News.ro.

Ce facturi au primit miniștrii la curent și gaze pentru decembrie. Bode plătește mai mult decât Vîlceanu: Cu îngrijorare m-am uitat! CITEȘTE ȘI Ce facturi au primit miniștrii la curent și gaze pentru decembrie. Bode plătește mai mult decât Vîlceanu: Cu îngrijorare m-am uitat!

Indicele dolarului, care măsoară valoarea dolarului în raport cu alte valute majore, a urcat la 97,299, cel mai rdicat nivel atins din iulie 2020. Creșterea de 0,8% a fost cel mai mare avans consemnat într-o singură zi din mai mult de două luni.

Euro a scăzut cu 0,95%, până la 1,1133 dolari pe unitate, cel mai scăzut nivel atins din iunie 2020. B

Dolarul a atins, de asemenea, cele mai ridicate niveluri din mai mult de un an față de dolarul neozeelandez, un vârf de șapte săptămâni față de moneda Australiei și a crescut în linii mari față de monedele piețelor emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
valuta