Dolarul a urcat la maxime observate ultima dată în iulie 2020, față de principalele valute

Dolarul a urcat la maxime observate ultima dată în iulie 2020, față de principalele valute
scris 28 ian 2022

Dolarul a urcat la maxime observate ultima dată în iulie 2020, față de alte valute importante, la o zi după ce Rezerva Federală (Fed) a declarat că ar putea efectua majorări mai rapide și mai mari ale ratelor dobânzii în lunile următoare, transmite Reuters.

Odată cu semnalarea de către Fed că este gata să înceapă să ridice dobânzile în martie, pentru a limita inflația în creștere, piețele monetare au început să ia în considerarepână la cinci creșteri de un sfert de punct procentual a dobânzii cheie, scrie News.ro.

Ce facturi au primit miniștrii la curent și gaze pentru decembrie. Bode plătește mai mult decât Vîlceanu: Cu îngrijorare m-am uitat! CITEȘTE ȘI Ce facturi au primit miniștrii la curent și gaze pentru decembrie. Bode plătește mai mult decât Vîlceanu: Cu îngrijorare m-am uitat!

Indicele dolarului, care măsoară valoarea dolarului în raport cu alte valute majore, a urcat la 97,299, cel mai rdicat nivel atins din iulie 2020. Creșterea de 0,8% a fost cel mai mare avans consemnat într-o singură zi din mai mult de două luni.

Euro a scăzut cu 0,95%, până la 1,1133 dolari pe unitate, cel mai scăzut nivel atins din iunie 2020. B

Dolarul a atins, de asemenea, cele mai ridicate niveluri din mai mult de un an față de dolarul neozeelandez, un vârf de șapte săptămâni față de moneda Australiei și a crescut în linii mari față de monedele piețelor emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
valuta