ROCA Industry ajunge pe bursă ca o societate cu o valoare de piață de 180 milioane lei

ROCA Industry ajunge pe bursă ca o societate cu o valoare de piață de 180 milioane lei

Rudolf Vizental, CEO la ROCA investments și Liviu Stoleru, director general la ROCA Industry

scris 27 ian 2022

Acțiunile holdingului industrial promovat pe piața AeRO de ROCA Investment au ajuns în ringul bursier la un preț cu 2% mai mare decât cel al plasamentului privat de 50 milioane lei realizat la sfârșitul anului trecut. Indicator P/E mai mic de 7.

Prima listare de la Bursa de Valori București este al unui emitent din domeniul materialelor de construcții. Titlurile ROCA Industry (ROC1) au intrat pe piața AeRO unde, după primele 2 ore de tranzacționare, în contextul unor schimburi depășind cu puțin reperul de 1 milion de lei, se stabilizaseră la prețul de 10,20 lei/acțiune, cu 2% superior plasamentului privat derulat în vederea aducerii pe bursă.

La nivelul respectiv, capitalizarea de piață a companiei este de 180,48 milioane lei (36,50 milioane euro), iar indicatorul P/E care raportează prețul de piață la câștigurile companiei este mai mic de 7 dacă îl raportăm la rezultatul de holding estimat pentru anul în curs la 27,05 milioane lei conform memorandumului de listare. Pentru anul 2024, compania avansează o cifră de afaceri de 521,39 milioane lei și un profit al holdingului de 49,03 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Guvernul face rost de bani pentru subvenționarea facturilor la energie și gaze: companiile de stat pe plus, obligate să dea dividende de minimum 90% din profitul pe anul trecut CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul face rost de bani pentru subvenționarea facturilor la energie și gaze: companiile de stat pe plus, obligate să dea dividende de minimum 90% din profitul pe anul trecut

Ne bucurăm că vom avea prezent la bursă un vehicul care le va da expunere investitorilor către piața industrială din România, a declarat Radu Hanga, președinte al Consiliului BVB, în cadrul evenimentului de listare organizat la vechiul sediu din perioada interbelică a bursei din Strada Doamnei, vis-a-vis de Banca Națională a României.

În prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă, și Sarcom, producător de vopsele și lacuri din România.

Avertisment de la investitorul legendar Jeremy Grantham: Prăbușirea istorică a acțiunilor este în curs de desfășurare. Nici măcar intervenția Rezervei Federale nu poate împiedica o eventuală prăbușire cu aproape 50%. Bula va exploda CITEȘTE ȘI Avertisment de la investitorul legendar Jeremy Grantham: Prăbușirea istorică a acțiunilor este în curs de desfășurare. Nici măcar intervenția Rezervei Federale nu poate împiedica o eventuală prăbușire cu aproape 50%. Bula va exploda

Este un proiect parte a unei misiuni generale de reindustrializare a României, spune Liviu Stoleru, director general al ROCA Industry, societate ce are prognozat pentru 2022 un nivel de 50,00 milioane lei al câștigului pretaxare EBITDA. Stoleru a relansat producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău (CEON).

viewscnt
Afla mai multe despre
roca invetsments
roca industry
sarcom
bvb
bursa
radu hanga
rudolf vizental
liviu stoleru