Deutsche Bank, cel mai bun rezultat anual din ultimul deceniu

Deutsche Bank, cel mai bun rezultat anual din ultimul deceniu
scris 27 ian 2022

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a raportat al doilea profit anual consecutiv și cel mai bun rezultat financiar din ultimul deceniu.

După mai mulți ani de pierderi, banca germană a redevenit profitabilă acum doi ani și a reușit să încheie și 2021 cu un rezultat pozitiv.

Proiectul de monedă digitală al Facebook, Diem, va fi vândut unei bănci CITEȘTE ȘI Proiectul de monedă digitală al Facebook, Diem, va fi vândut unei bănci

Trimestrul al patrulea a fost al șaselea trimestru consecutiv proftabil pentru Deutsche Bank, o surpriză pentru analiștii contactați de Reuters, care anticipau un rezultat negativ pentru ultimele trei luni din an. Profitul atribuibil acționarilor a fost, în octombrie-decembrie, de 145 de milioane de euro, triplu față de perioada echivalentă din 2020.

Rezultatul a fost susținut de o evoluție pozitivă pentru divizia de investment banking, în pofida unui declin anticipat.

La nivel anual, profitul net al gigantului bancar a fost de 1,94 miliarde de euro, în creștere puternică de la 113 milioane de euro în 2020. Totodată, rezultatul anual a depășit așteptările analiștilor, care estimau un rezultat de 1,79 miliarde de euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
profit deutsche bank
rezultat deutsche bank