Dolarul continuă să scadă și atinge minimul ultimelor 15 luni. Cel mai puternic val de vânzări din ultimele 5 luni

Dolarul continuă să scadă și atinge minimul ultimelor 15 luni. Cel mai puternic val de vânzări din ultimele 5 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 iul 2023
Dolarul a continuat să scadă și a cobrât marți la minimul ultimelor 15 luni față de un coș de valute relevante, în contextul în care încetinirea puternică a inflației din SUA a surprins piețele. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Euro a urcat la 1,1171 dolari, cel mai puternic curs din martie anul trecut, conform datelor investing.com.

Consiliul UE a convenit asupra proiectului de buget al UE pe 2024: Angajamente de 187 miliarde euro și plăți de 141 miliarde euro CITEȘTE ȘI Consiliul UE a convenit asupra proiectului de buget al UE pe 2024: Angajamente de 187 miliarde euro și plăți de 141 miliarde euro

Traderii consideră că inflația surprinzător de lentă din SUA este un semnal că majorările de dobândă din partea Fed se vor încheia curând, probabil chiar la finalul lunii iulie, potrivit Reuters.

Datele americane de miercuri au arătat că inflația a încetinit mult mai repede decât era estimat. Datele au provocat cel mai puternic val zilnic de vânzări de dolari din ultimele cinci luni.

Astfel, inflația anuală din SUA a încetinit la 3% în iunie, la minimul din martie 2021, potrivit datelor publicate miercuri.

Excluzând alimentele și energia, indicele prețurilor de consum - pe care economiștii îl consideră cel mai bun indicator al inflației subiacente - a avansat cu doar 4,8% față de anul trecut, cel mai redus ritm de la sfârșitul anului 2021, însă rămâne peste ținta Fed.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dolari
inflatie
preturi
curs
valute