Eastman Kodak a lansat o criptomonedă numită “KODAKCoin”, anunț care i-a dublat prețul acțiunilor

Eastman Kodak a lansat o criptomonedă numită “KODAKCoin”, anunț care i-a dublat prețul acțiunilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2018

Eastman Kodak a lansat marți o criptomonedă numită “KODAKCoin”, pentru fotografi, aceasta făcând parte din “KODAKOne”, o platformă de administrare a drepturilor asupra imaginilor, în cadrul unui parteneriat cu WENN Digital, iar anunțul a dus la creșterea de peste două ori a prețului acțiunilor companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Platforma folosește tehnologia blockchain, aflată la baza bitcoin și a altor monede digitale, care s-au apreciat puternic în ultimele luni și au provocat temeri legate de formarea unei bule speculative, scrie News.ro.

Acțiunile Eastman Kodak au crescut marți cu circa 92%, la 5,95 dolari pe unitate, la bursa din New York, iar în timpul tranzacțiilor au atins un vârf de 6,65 dolari pe unitate.

Producătorul de aparate de fotografiat înființat acum peste 100 de ani a avut dificultăți să se reinventeze într-un producător de software și tehnologie. Kodak a fost membră a indicelui Dow Jones Industrials până în aprilie 2004, iar acțiunile sale au scăzut cu 90% de când a ieșit din procedura de faliment, în 2013.

Mai multe alte companii au înregistrat creșteri puternice ale acțiunilor în  ultimele câteva săptămâni, după ce au anunțat că își transformă activitățile în afaceri cu monede virtuale.

”Devine ridicol. Din punct de vedere al fundamentelor nimic din toate acestea nu are sens”, a declarat Dennis Dick, trader la compania Bright Trading din Las Vegas.

EXCLUSIV Concentrare fără precedent pe piața RCA: doar două firme asigură peste 80% din mașini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Concentrare fără precedent pe piața RCA: doar două firme asigură peste 80% din mașini

Acțiunile Riot Blockchain s-au triplat începând din luna octombrie, când fosta companie de biotehnologie și-a schimbat numele și a anunțat că își va concentra afacerile pe bitcoin.

În mod similar, acțiunile producătorului de băuturi răcoritoare Long Island Iced Tea au crescut de peste două ori de când compania a anunțat că se va concentra pe tehnologia blockchain și că își schimbă numele în Long Blockchain.

WENN Digital aparține grupului WENN Media, care oferă fotografii pentru site-uri și  media.

viewscnt
Afla mai multe despre
eastman kodak
moneda