Euro a urcat la maximul ultimului an, iar randamentele obligațiunilor au crescut în perspectiva unor dobânzi mai mari

Euro a urcat la maximul ultimului an, iar randamentele obligațiunilor au crescut în perspectiva unor dobânzi mai mari
scris 28 iun 2017

Euro a urcat miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimul an față de dolari, iar randmantele obligațiunilor au crescut, în perspectiva unor dobânzi mai mari, în timp ce vânzările de acțiuni ale companiilor tehnologice s-au extins pe piața asiatică, transmite Bloomberg.

Aprecierea euro a venit în urma unor declarații de marți ale președintelui Băncii Centrale Europene (BCE),  Mario Draghi, care a sugerat că există spațiu pentru restrângerea măsurilor monetare de stimulare economică, scrie News.ro.

Euro a urcat cu 0,3%, la 1,1373 dolari pe unitate, la bursa din Tokyo, după un avans de 1,4% sonsemnat marți.

Indicele dolarului a scăzut cu sub 0,1%, după ce a coborât cu 0,6% în ședința precedentă.

Intesa Sanpaolo a preluat active și pasive ale Veneto Banca și ale Băncii Popolare di Vicenza, inclusiv rețeaua sucursalei din România, pentru 1 euro CITEȘTE ȘI Intesa Sanpaolo a preluat active și pasive ale Veneto Banca și ale Băncii Popolare di Vicenza, inclusiv rețeaua sucursalei din România, pentru 1 euro

În Europa, indicele Stoxx 600 a deschis miercuri în scădere cu 0,6%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,2%. Indicele german DAX 30 este în declin cu 0,7%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,5%.

În SUA, randamentele titlurilor de Trezorerie au crescut cel mai mult după luna ianuarie, președintele Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, semnalând că economia americană poate rezista unor dobânzi mai mari și că evaluările activelor sunt mari.

Acțiunile Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor Manufacturing și Tencent Holdings au condus scăderile titlurilor companiilor de tehnologie incluse în indicele MSCI Asia Pacific.

Contractele futures pentru indicele american S&P 500 sunt în scădere cu 0,1%, după ce indicele a coborât marți cu 0,8%.

În Japonia, indicele Topix a scăzut cu 0,3%, creșterea cotațiilor acțiunilor bancare fiind umbrită de declinul titlurilor companiilor tehnologice.

Indicele sud-coreean Kospi a coborât cu 0,4%, tras în jos de acțiunile Samsung, care au pierdut 1,2%.

Indicele Taiex a scăzut cu 1,2%, cu o scădere a acțiunilor Taiwan Semiconductor de 1,4%.

Indicele Hang Seng s-a retras cu 0,5%, iar titlurile Tencent Holdings cu 1,5%.

Pe piața mărfurilor, cotația petrolului american WTI a coborât cu 0,5%, la 44,04 dolari pe baril, după ce în ultimele patru ședințe a urcat cu 4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar