Euro, la cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni față de dolar

Euro, la cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni față de dolar

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2023

Euro s-a apreciat luni față de dolar, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni, în urma informațiilor privind majorarea dobânzilor de către Banca Centrală Europeană, care contrastează cu estimările analiștilor privind o politică monetară mai puțin agresivă a Rezervei Federale a SUA (Fed), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Luni dimineață, moneda unică europeană se tranzacționa la 1,0903 dolari, fiind în grafic pentru a depăși nivelul de 1,0936 dolari din aprilie 2022, arată Agerpres.

VIDEO Mesaj la Davos dinspre industria chimică: „Europa are un risc uriaș de dezindustrializare” CITEȘTE ȘI VIDEO Mesaj la Davos dinspre industria chimică: „Europa are un risc uriaș de dezindustrializare”

Banca Centrală Europeană ar urma să majoreze ratele dobânzilor în zona euro cu 50 de puncte de bază atât în februarie cât și în martie, și va continua procesul în următoarele luni, a afirmat Klaas Knot, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, într-un interviu acordat duminică postului de televiziune WNL din Țările de Jos. „Ne așteptăm la majorarea dobânzilor cu 0,5% în februarie și în martie, și ne așteptăm la mai multe majorări în mai și în iunie”, a declarat Knot.

Un sondaj realizat de Reuters arată că și analiștii previzionează o creștere a dobânzii de 50 de puncte de bază la viitoarele reuniuni de politică monetară ale BCE, iar rata dobânzii la depozite ar urma să ajungă până la finalul anului la 3,25%.

Producătorul american de cipuri Wolfspeed intenționează să construiască o fabrică în Germania de peste 2 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Producătorul american de cipuri Wolfspeed intenționează să construiască o fabrică în Germania de peste 2 miliarde de euro

În 14 decembrie, Rezerva Federală a SUA (Fed) a majorat cu 50 de puncte de bază rata dobânzii, la un interval cuprins între 4,25% și 4,50%. Acum, analiștii nu se mai așteaptă la o creștere a dobânzii de 50 de puncte de bază la reuniunea Rezervei Federale a SUA din februarie, după atenuarea temerilor privind inflația și scăderea prețului gazelor.

Rata anuală a inflației în SUA a continuat să scadă în luna decembrie 2022, pentru a șasea lună consecutivă, până la 6,5%, de la 7,1% în noiembrie, potrivit datelor publicate recent de Departamentul Muncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar