Eurogrupul, prudent în legătură cu extinderea zonei euro

Eurogrupul, prudent în legătură cu extinderea zonei euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2017

Miniștrii de Finanțe din zona euro au salutat vineri apelul președintelui Comisiei Europene de extindere a zonei euro deși au declarat că nicio țară nu ar trebui forțată să se alăture împotriva voinței sale sau nu ar trebui să se permită intrarea în uniunea monetară fără îndeplinirea cerințelor, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cred că Juncker a dat un impuls semnificativ dezvoltării Europei, a fost un discurs măreț. detaliile trebuie întotdeauna discutate", a afirmat ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble. Acesta a adăugat că țările care doresc să se alăture uniunii monetare trebuie să îndeplinească condițiile economice necesare.

Marea Britanie dublează suportul financiar oferit României pentru a susține legăturile comerciale dintre cele două țări CITEȘTE ȘI Marea Britanie dublează suportul financiar oferit României pentru a susține legăturile comerciale dintre cele două țări

"Atât timp cât condițiile nu sunt îndeplinite, nu este în interesul unui stat membru al UE să devină membru al uniunii monetare, și nici zona euro nu ar trebui să accepte astfel de țări deoarece ar afecta stabilitatea întregii uniuni monetare", a avertizat oficialul german.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurogrup
zona euro