Eurogrupul, prudent în legătură cu extinderea zonei euro

Eurogrupul, prudent în legătură cu extinderea zonei euro
scris 15 sep 2017

Miniștrii de Finanțe din zona euro au salutat vineri apelul președintelui Comisiei Europene de extindere a zonei euro deși au declarat că nicio țară nu ar trebui forțată să se alăture împotriva voinței sale sau nu ar trebui să se permită intrarea în uniunea monetară fără îndeplinirea cerințelor, scrie Agerpres.

"Cred că Juncker a dat un impuls semnificativ dezvoltării Europei, a fost un discurs măreț. detaliile trebuie întotdeauna discutate", a afirmat ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble. Acesta a adăugat că țările care doresc să se alăture uniunii monetare trebuie să îndeplinească condițiile economice necesare.

Marea Britanie dublează suportul financiar oferit României pentru a susține legăturile comerciale dintre cele două țări CITEȘTE ȘI Marea Britanie dublează suportul financiar oferit României pentru a susține legăturile comerciale dintre cele două țări

"Atât timp cât condițiile nu sunt îndeplinite, nu este în interesul unui stat membru al UE să devină membru al uniunii monetare, și nici zona euro nu ar trebui să accepte astfel de țări deoarece ar afecta stabilitatea întregii uniuni monetare", a avertizat oficialul german.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
eurogrup
zona euro