Lira sterlină a urcat la cel mai ridicat nivel după votul pro-Brexit

Lira sterlină a urcat la cel mai ridicat nivel după votul pro-Brexit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 sep 2017

Lira sterlină a continuat vineri să se aprecieze substanțial, urcând, față de dolar, la cel mai ridicat nivel consemnat după votul pro-Brexit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda britanică a crescut astăzi cu până la 1,6%, depășind 1,36 dolari, maximul atins după aflarea rezultatelor referendumului legat de Brexit, din 23 iunie 2016. În jurul orei 15:30, ora României, lira este tranzacționată pentru 1,358 dolari pe unitate, cu 1,4% peste nivelul de ieri.

Ieri, lira s-a apreciat cu 1,4%, atingând maximul ultimul an. Evoluția este susținută de așteptările privind majorarea dobânzii de referință.

Poziția externă a României se înrăutățește. Deficitul contului curent se adâncește la 3,6 miliarde de euro în iulie CITEȘTE ȘI Poziția externă a României se înrăutățește. Deficitul contului curent se adâncește la 3,6 miliarde de euro în iulie

Banca Angliei estimează că ar putea majora dobânda cheie “în următoarele luni”, pentru prima oară în ultimii 10 ani, în contextul creșterii presiunilor inflaționiste.

Lira beneficiază astăzi și de declinul dolarului după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistă deasupra Japoniei, al doilea test de acest fel din ultimele săptămânii.

ICE Dollar Index, care surprinde evoluție dolarului față de un cos de 6 valute relevante, este în coborâre cu peste 0,3%.

Față de euro, lira sterlină este în creștere cu aproximativ 1% față de ieri, tranzacționându-se pentru 1,135 dolari pe unitate. Pe parcusrul ședinței, a atins un maxim de 1,1395 dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat din această vară.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lire
brexit
marea britanie
dolar
coreea de nord
racheta
dobanda
lira sterlina
maxim