Finanțele programează împrumuturi de peste 3,6 miliarde de lei de la bănci

Finanțele programează împrumuturi de peste 3,6 miliarde de lei de la bănci
scris 1 iun 2018

Ministerul Finanțelor a planificat pentru luna iunie împrumuturi de la băncile comerciale de 3,635 miliarde de lei, din care 3,2 miliarde de lei prin licitații de obligațiuni de stat și certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 435 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat. Față de luna mai, împrumuturile programate sunt mai mici cu 200 de milioane de lei, arată Agerpres.

Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program o licitație, în data de 7 iunie, pentru certificate de trezorerie cu discont, în sumă de 300 de milioane de lei, pe o perioadă de 182 de zile. În mai, MFP a organizat o licitație pentru certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 500 de milioane de lei, dar a împrumutat de la bănci doar 185,2 milioane de lei, pentru o perioadă de 12 luni, la un randament mediu de 2,89% pe an.

Decizie a ÎCCJ, intrată acum în vigoare: Băncile nu pot bloca sumele intrate în conturile poprite ale debitorilor executați silit după suspendarea executării CITEȘTE ȘI Decizie a ÎCCJ, intrată acum în vigoare: Băncile nu pot bloca sumele intrate în conturile poprite ale debitorilor executați silit după suspendarea executării

Cele șapte licitații de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,9 miliarde de lei, vor fi urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni.

Pentru trimestrul II al anului 2018, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat intenția de atragere a unui volum indicativ de 12 - 14 miliarde lei, reprezentând emisiuni de titluri de stat pe piața internă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
obligatiuni
titluri