Finanțele programează împrumuturi de peste 3,6 miliarde de lei de la bănci

Finanțele programează împrumuturi de peste 3,6 miliarde de lei de la bănci
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2018

Ministerul Finanțelor a planificat pentru luna iunie împrumuturi de la băncile comerciale de 3,635 miliarde de lei, din care 3,2 miliarde de lei prin licitații de obligațiuni de stat și certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 435 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat. Față de luna mai, împrumuturile programate sunt mai mici cu 200 de milioane de lei, arată Agerpres.

Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program o licitație, în data de 7 iunie, pentru certificate de trezorerie cu discont, în sumă de 300 de milioane de lei, pe o perioadă de 182 de zile. În mai, MFP a organizat o licitație pentru certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 500 de milioane de lei, dar a împrumutat de la bănci doar 185,2 milioane de lei, pentru o perioadă de 12 luni, la un randament mediu de 2,89% pe an.

Decizie a ÎCCJ, intrată acum în vigoare: Băncile nu pot bloca sumele intrate în conturile poprite ale debitorilor executați silit după suspendarea executării CITEȘTE ȘI Decizie a ÎCCJ, intrată acum în vigoare: Băncile nu pot bloca sumele intrate în conturile poprite ale debitorilor executați silit după suspendarea executării

Cele șapte licitații de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,9 miliarde de lei, vor fi urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni.

Pentru trimestrul II al anului 2018, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat intenția de atragere a unui volum indicativ de 12 - 14 miliarde lei, reprezentând emisiuni de titluri de stat pe piața internă.

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
titluri