Fitch a confirmat ratingul pe termen lung al UniCredit Bank România la ''BBB minus'', cu perspectivă negativă

Fitch a confirmat ratingul pe termen lung al UniCredit Bank România la ''BBB minus'', cu perspectivă negativă
scris 19 ian 2020

Fitch Ratings a confirmat ratingul pe termen lung al UniCredit Bank S.A. din România la "BBB minus", cu perspectivă negativă, și ratingul de viabilitate la "bb", se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară.

Ratingul pe termen lung și cel de viabilitate ale UniCredit Bank sunt determinate de potențialul sprijin al acționarului majoritar, grupul italian UniCredit S.p.A. În opinia Fitch, UniCredit S.p.A. va continua să sprijine subsidiara sa din România, deoarece România și, în general, regiunea Europei Central și de Est (CEE) rămân de importanță strategică pentru grupul bancar italian. Probabilitatea sprijinului este întărită suplimentar de integrarea strânsă din punct de vedere operațional și al conducerii UniCredit Bank România în grup și de capacitatea ridicată a băncii mamă de a furniza sprijin subsidiarei sale mult mai mici, se arată în comunicat. Perspectiva negativă atribuită ratingului pe termen lung al UniCredit Bank S.A. din România este în linie cu cea a UniCredit S.p.A.

Trump readuce burgerii și cartofii prăjiți în școlile americane. Sfidare adusă lui Michelle Obama CITEȘTE ȘI Trump readuce burgerii și cartofii prăjiți în școlile americane. Sfidare adusă lui Michelle Obama

Confirmarea ratingului de viabilitate la "bb" reflectă evoluțiile stabile de la precedenta revizuire. Profilul financiar al UniCredit Bank România este ușor mai slab decât al altor bănci românești, în special din cauza ratei creditelor neperformante și al capitalizării mai scăzute. Perspectiva atribuită de Fitch băncilor din România în 2020 este stabilă, instituțiile de creditare fiind bine poziționate în cazul unei încetiniri așteptate a economiei. Totuși, sporirea dezechilibrelor fiscale și externe reprezintă un risc la adresa perspectivelor de creștere a economiei pe termen mediu, avertizează Fitch, potrivit Agerpres.

Ratingul pe termen lung al UniCredit Bank România și perspectiva atribuită sunt în principal sensibile la schimbările calificativelor băncii mamă (care beneficiază în prezent de o perspectivă negativă), și la evaluarea Fitch privind capacitatea și disponibilitatea băncii mamă de a furniza sprijin extraordinar, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch
unicredit bank românia