Fitch a înrăutățit la 1% estimarea de creștere a zonei euro în acest an

Fitch a înrăutățit la 1% estimarea de creștere a zonei euro în acest an
scris 15 feb 2019

Fitch Ratings a înrăutățit estimarea de creștere a economiei zonei euro la 1% în 2019 și a apreciat că deteriorarea perspectivelor privind PIB-ul regiunii și scăderea inflației îi vor determina pe oficialii Băncii Centrale Europene să adopte o nouă rundă de împrumuturi ieftine către bănci (TLTRO), se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară.

Datele din ultimele luni privind activitatea economică a zonei euro arată o deteriorare mai rapidă decât în alte părți ale lumii și reprezintă o surpriză negativă, apreciază Fitch, preluat de Agerpres.

"Deși sunt de vină numeroși factori tranzitorii, aceștia nu pot explica adâncimea și extinderea încetinirii. Credem că scăderea activității economice a zonei euro este în principal rezultatul înrăutățirii mediului extern, pe fondul escaladării tensiunilor din comerțul internațional. Iar încetinirea economiei chineze a afectat și evoluția zonei euro", a apreciat economistul șef al Fitch, Brian Coulton.

Scandal în Grecia: Autoritățile anchetează presupuse tranzacții imobiliare ilegale derulate de un fost executiv al retailerului de jucării Jumbo CITEȘTE ȘI Scandal în Grecia: Autoritățile anchetează presupuse tranzacții imobiliare ilegale derulate de un fost executiv al retailerului de jucării Jumbo

Dar piața forței de muncă în zona euro rămâne solidă, sprijinind creșterea veniturilor gospodăriilor, politica monetară sprijină economia, condițiile de creditare stimulează economia, iar împrumuturile acordate persoanelor fizice și juridice continuă să crească,mai transmite agenția de evaluare financiară.

Creșterea zonei euro ar urma să se redreseze în cursul acestui an, deoarece autoritățile din China au adoptat măsuri pentru stabilizarea economiei, apreciază Fitch.

Agenția se așteaptă la un avans al PIB-ului zonei euro de aproximativ 1% în 2019, după ce în decembrie estima o expansiune de 1,7%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fitch
economie