FNGCIMM a acordat peste 157.000 de garanții pentru Prima Casă, în valoare de peste 13 miliarde de lei

FNGCIMM a acordat peste 157.000 de garanții pentru Prima Casă, în valoare de peste 13 miliarde de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2015

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat, de la implementarea programului Prima Casă până în prezent, peste 157.000 de garanții, în valoare totală de peste 13 miliarde de lei, pentru susținerea de finanțări destinate achiziționării/construcției de locuințe în cadrul Programului de peste 26 de miliarde de lei, se arată într-un comunicat al Fondului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Programul Prima Casă are un important impact social, având în vedere avansul de numai 5%, care oferă șansa multor români și a tinerilor în special, de a deține în proprietate o locuință sau de a-și îmbunătăți standardul de viață prin achiziționarea unei proprietăți mai mari. În acest moment se află în stadiu final implementarea unei noi componente a programului, care va permite beneficiarilor participanți în Program să achiziționeze o nouă locuință, cu suprafața utilă și/sau valoarea mai mare, beneficiind de aceleași condiții avantajoase", se menționează în comunicat.

Instituția precizează că pe site-ul FNGCIMM - www.fngcimm.ro - este creată o aplicație, pe care clienții interesați o pot consulta pentru a afla stadiul solicitării garanției. "Din momentul în care dosarul a fost înaintat de bancă și a intrat în aplicația FNGCIMM, beneficiarii pot urmări în timp real stadiul aprobării garanției. Prin accesarea secțiunii 'Prima casă', opțiunea 'Stare solicitare' și completarea câmpurilor aplicației, utilizatorii vizualizează fluxul de analiză a solicitării de garantare, informațiile fiind oferite rapid și transparent. FNGCIMM, în termen de 4 zile lucrătoare de la primirea Solicitării de Garantare corecte și complete, redactează contractul de garantare", se menționează în comunicat.

Pe de altă parte, Fondul menționează faptul că acest termen nu poate fi respectat dacă dosarul este retransmis băncii pentru completare sau pentru corectarea unor documente. Principalele motive de invalidare a dosarelor sunt lipsa unor documente, documente ilizibile sau neconforme cu originalul, incomplete sau expirate (extras Carte Funciară, CI). Imediat ce aceste aspecte sunt remediate, dosarul reintră în fluxul de analiză, iar garanția este acordată în baza dosarului complet și corect întocmit, subliniază instituția.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
fond de garantare
prima casa
imm