Fondul de Garantare a plătit 177 milioane lei către creditorii Astra, Carpatica și Forte

Fondul de Garantare a plătit 177 milioane lei către creditorii Astra, Carpatica și Forte
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2017

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat joi că a aprobat, până la 31 martie 2017, 39.642 cereri de plată ale creditorilor celor trei asigurători aflați în faliment Astra, Forte Asigurări și Carpatica Asig, și a efectuat plăți în valoare de 177 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma totală avizată de FGA, pentru cele trei firme, este de 188,7 milioane lei. În cazul Astra, potențialii creditori au depus, până la 31 martie 2017, 62.344 cereri de plată. Dintre acestea, comisia specială a FGA a avizat 38.500 de cereri de plată, în valoare de 183,3 milioane lei, scrie News.ro.

În cazul Forte Asigurări, comisia a avizat 616 cereri de plată, în valoare de 2,992 milioane lei, fiind recepționate în total 1206 cereri de plată. Potențialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig au depus la FGA, până la 31 martie, 17.660 cereri de plată. Comisia a avizat 526 cereri de plată, în valoare de 2,379 milioane lei.

”Plățile către creditorii de asigurări ai Carpatica Asig au fost inițiate în a doua jumătate a lunii martie 2017, respectiv după rămânerea definitivă, prin neapelare, a hotărârii nr.132/16.02.2017, privind deschiderea procedurii de faliment împotriva societății Carpatica Asig”, se arată în comunicat.

Profit.ro, premiu pentru Cea mai bună acoperire mediatică a economiei din partea CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari CITEȘTE ȘI Profit.ro, premiu pentru Cea mai bună acoperire mediatică a economiei din partea CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari

FGA este în drept să efectueze plăți din doar către petenții care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor al unui asigurător in faliment.

Un membru neexecutiv al consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Albin Biro, a declarat, în luna martie, că FGA este aproape să plăteasca un miliard de lei pentru a acoperi daunele din sectorul asigurărilor pentru că unii asigurători au practicat mult timp tarife de ”bun simț” pe piața RCA, iar această practică a dus la falimentele companiilor Astra și Carpatica.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul de garantare
astra
carpatica