Fondul de Garantare: Vineri, 16 iunie, este ultima zi în care păgubiții Carpatica Asig pot depune cereri de plată

Fondul de Garantare: Vineri, 16 iunie, este ultima zi în care păgubiții Carpatica Asig pot depune cereri de plată
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2017

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat că vineri, 16 iunie, este ultima zi în care creditorii de asigurări ai Carpatica Asig, companie intrată în faliment, pot depune cereri de plată pentru daunele produse înainte de declararea falimentului companiei în instanță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Orice persoană care pretinde un drept de creanță împotriva Carpatica Asig SA poate formula o cerere de plată, motivată, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nașterii dreptului de creanță, atunci când acesta s-a născut ulterior, potrivit FGA.

”Termenul prevăzut de această dispozitie legală, de 90 de zile, se împlinește în data de 16 iunie 2017, în cazul societății Carpatica Asig SA. Dispozitia legală prevede și situația în care dreptul de creanță al creditorului de asigurări s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii judecatorești de faliment, respectiv, ulterior datei de 17 martie 2017. În această situație, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data nașterii dreptului de creanță”, se arată în comunicat.

Până în 31 mai 2017, FGA a înregistrat 24.738 cereri de plată, atât pentru cele 27.270 dosare preluate de la Carpatica Asig SA, cât și pentru cele 9.347 de dosare nou deschise de către Fond, scrie News.ro.

Afacerile RCS&RDS au crescut la 3,3 miliarde de lei în 2016, iar pierderea a urcat la 59,3 milioane de lei CITEȘTE ȘI Afacerile RCS&RDS au crescut la 3,3 miliarde de lei în 2016, iar pierderea a urcat la 59,3 milioane de lei

În 24 martie, Fondul de Garantare a anunțat că va demara plățile către creditorii de asigurări ai Carpatica Asig, în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Conform anunțului, Fondul de Garantare a luat act de rămânerea definitivă, prin neapelare, a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment împotriva societății Carpatica Asig, astfel încât poate face plățile către creditorii de asigurări.

Sentința de intrare în faliment a Carpatica Asig a fost emisă de Tribunalul Sibiu și a fost publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență în data de 9 martie.

FGA poate să facă plăți din disponibilitățile sale către creditorii de asigurări doar către petenții care au depus cereri de plată și care au dosarele complete.

Înainte de faliment, Carpatica se afla printre primii cinci jucători din sectorul asigurărilor, cu o cotă de piață de 10,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpatica asig
fondul de garantare