Fondul Proprietatea cere distribuirea de dividende suplimentare de 80 milioane lei din rezervele Conpet

Fondul Proprietatea cere distribuirea de dividende suplimentare de 80 milioane lei din rezervele Conpet
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2017

Fondul Proprietatea, în calitate de acționar minoritar, a solicitat ca societatea de stat Conpet Ploiești, un monopol al transportului de țiței prin conducte, să aloce suplimentar pentru dividende suma de 80 milioane lei, din rezervele rămase din anii trecuți, propunerea find pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor din 26 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În schimb, conducerea Conpet a propus distribuirea de dividende în valoare de 69,8 milioane lei, echivalent cu 91,5% din profitul net pe anul trecut, peste pragul de 90% impus de Guvern societăților de stat.  Dividendul brut propus de conducere este de 8,06 lei/acțiune, scrie News.ro.

”Revizuirea ordinii de zi a convocatorului AGOA a avut loc ca urmare a solicitării acționarului Fondul Proprietatea, de introducere a unui punct suplimentar pe ordinea de zi, respectiv: aprobarea distribuirii sumei de 80 milioane lei sub formă de dividende, către acționarii societății, proporțional cu participarea acestora la capitalul social, din rezervele distribuibile ale societății reprezentând alte rezerve - sursa proprie de finanțare. Dividendul brut propus este în valoare de 9,24 lei/ acțiune”, arată convocatorul transmis Bursei de Valori București.

Propunerea de dividende a Fondului Proprietatea este separată de propunerea de dividende a conducerii companiei.

”Dividendele în sumă de 69,83 milioane lei din profitul net realizat anul trecut se vor aproba oricum de acționari în AGA din 26 aprilie. Acum, în urma propunerii Fondului Proprietatea, Conpet ar mai putea da dividende suplimentare de 80 milioane lei din rezervele de-a lungul anilor rămase la dispoziția companiei, din 2010 până în prezent. Banii există”, a declarat luni, pentru News.ro, directorul general al Conpet, Liviu Ilași.

Aproximativ 12.000 locuințe noi sunt în construcție în București și împrejurimi. Indicele de accesibilitate la cumpărarea unei locuințe noi, la cea mai mică valoare din istoria modernă a pieței rezidențiale locale CITEȘTE ȘI Aproximativ 12.000 locuințe noi sunt în construcție în București și împrejurimi. Indicele de accesibilitate la cumpărarea unei locuințe noi, la cea mai mică valoare din istoria modernă a pieței rezidențiale locale

Conpet a avut anul trecut un profit net de 76,3 milioane lei, potrivit bilanțului din convocator. În 2016, cantitatea totală de produse transportată a crescut cu 1,3%, până la 7,07 milioane tone.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deține 58,71% din acțiuni.

Compania  are circa 1.700 de salariați și este listată la Bursa de Valori București (BVB) și are o valoare de piață de 978,3 milioane lei (217,4 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
conpet