Fondurile de pensii private au cumulat 83,34 miliarde lei în active totale

Fondurile de pensii private au cumulat 83,34 miliarde lei în active totale
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2021

Fondurile de pensii private (Pilon II și Pilon III) au cumulat 83,34 miliarde lei în active totale, la finalul lunii martie a acestui an, cu 33% mai mult comparativ cu anul anterior, arată datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Piața pensiilor private a fost cel mai puțin afectată de pandemia COVID-19, având în vedere politica de economisire și de investire pe termen lung. Pe parcursul timpului au existat episoade de volatilitate care au marcat fondurile de pensii private, însă activele acestora au înregistrat, per ansamblu, creșteri de la perioadă la perioadă. La finalul lunii martie a anului 2021, fondurile de pensii private (Pilon II și Pilon III) au cumulat 83,34 miliarde lei în active totale, cu 33% mai mult comparativ cu anul anterior. Ca pondere în PIB, activele totale ale sistemului de pensii private au înregistrat un nivel de 7,9%”, arată datele ASF.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Ponderea investițiilor în instrumente cu venit fix reprezenta, la sfârșitul primului trimestru al anului, 71% din totalul portofoliului investițional al fondurilor de pensii private, în timp ce 24% erau investiții în acțiuni, scrie News.ro.

”Fondurile de pensii administrate privat - Pilonul II (ianuarie-martie 2021): valoarea totală a activelor - 80,24 miliarde lei; valoarea activelor nete - 80,19 miliarde lei; numărul participanților - 7,68 milioane persoane; contribuția medie a participanților - 197 lei/participant; contribuțiile virate în sistemul de pensii administrate privat - 2,42 miliarde lei; rata medie ponderată de rentabilitate - 6,10%”, arată datele ASF.

Valoarea medie a activului unui participant este 10.670 lei. Plățile activului personal net către participanți au fost de circa 64 milioane lei pentru 3.991 participanți și beneficiari.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

În ceea ce privește fondurile de pensii facultative – Pilonul III (ianuarie-martie 2021), valoarea totală a activelor nete este de 3,10 miliarde lei; numărul de participanți înregistrați în sistemul pensiilor facultative - 534.760 persoane; contribuția medie - 145 lei/participant; contribuțiile virate în sistemul de pensii facultative - 92 milioane lei; rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii facultative cu grad de risc ridicat - 9,09%; rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii facultative cu grad de risc mediu - 7,79%.

Valoarea medie a unui cont este de 5.797 lei

Plățile activului personal net către participanți au fost de aproximativ 27 milioane lei pentru 2.587 participanți și beneficiari.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
asf