Fuziune de 13,5 miliarde dolari între Standard Life și Aberdeen Asset Management

Fuziune de 13,5 miliarde dolari între Standard Life și Aberdeen Asset Management
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 mar 2017

Fondurile Standard Life și Aberdeen Asset Management au anunțat că vor fuziona, dând naștere unuia dintre cei mai mari administratori de active din Europa, cu o valoare de peste 11 miliarde de lire sterline (13,5 miliarde de dolari) și active de 660 miliarde de lire (809 miliarde de dolari).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aberdeen va deține circa 33,3% din grupul rezultat în urma fuziunii, în timp ce Standard Life va avea restul de 66,7%. Tranzacția evaluează Aberdeen la aproximativ 3,8 miliarde de lire (4,7 miliarde de dolari), au anunțat luni cele două fonduri, confirmând informațiile apărute anterior în presă.

Grupul nou creat va fi cel mai mare administrator de active din Marea Britanie și al doilea cel mai mare din Europa. Tranzacția este estimată să genereze economii înainte de taxe în sumă de aproximativ 200 milioane lire (245 miloane dolari) pe an.

Acțiunile Standard Life s-au apreciat cu aproape 6% în urma anunțului, în timp ce titlurile Aberdeen au crescut cu 4,7%.

Aberdeen Asset Management și Commerzbank vând clădirea Phoenix Tower din București unei firme administrate de un fost fondator al Adama CITEȘTE ȘI Aberdeen Asset Management și Commerzbank vând clădirea Phoenix Tower din București unei firme administrate de un fost fondator al Adama

Consolidarea operațiunilor celor două fonduri vine în contextual intensificării concurenței din partea unor companii low-cost precum Vanguard Group și BlackRock. Fondurile de investiții înregistrează costuri mai mari și piedici legislative, în paralel cu migrarea activelor către investițiile pasive.

Pentru anul fiscal încheiat pe 30 septembrie, Aberdeen a raportat retrageri de capital de 32,8 miliarde de lire, în paralel cu scăderea veniturilor și profitului.

Standard Life a anunțat pentru 2016 retrageri de fonduri de 2,6 miliarde de lire și o scădere mare a intrărilor de capital la fondul Global Absolute Return Strategies.

viewscnt
Afla mai multe despre
standard life
aberdeen asset management
fuziune
acord