Goldman Sachs deschide un birou pentru tranzacțiile cu contracte futures pe bitcoin

Goldman Sachs deschide un birou pentru tranzacțiile cu contracte futures pe bitcoin
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mai 2018

Banca americană Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, va începe să tranzacționeze contracte futures pentru bitcoin în câteva săptămâni și analizează trecerea la vânzarea și cumpărarea directă a criptomonedei, scrie New York Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Goldman Sachs a anunțat că deschide un birou pentru tranzacționarea instrumentelor financiare derivate pentru bitcoin, confirmând informațiile apărute anterior pe surse. Banca va folosi fonduri proprii pentru a cumpăra și vinde contracte futures pe bitcoin în numele clienților, a spus Rana Yared, unul dintre directorii Goldman Sachs care se ocupă de noul departament.

Potrivit acesteia, Goldman Sachs a concluzionat că bitcoin nu este o fraudă, însă nici nu are caracteristicile unei monede fiduciare, iar decizia de a înființa un departament de tranzacții pentru bitcoin a fost luată la cererea clienților, care vor să investească în moneda virtuală, având în vedere cantitatea finită de bitcoin.

Soros se pregătește să investează în criptomonede. Cu 3 luni în urmă, miliardarul declara că bitcoin este bulă speculativă CITEȘTE ȘI Soros se pregătește să investează în criptomonede. Cu 3 luni în urmă, miliardarul declara că bitcoin este bulă speculativă

Poziția Goldman Sachs contrastează cu cea șefului celei mai mari bănci americane, JPMorgan Chase, care a declarat că bitcoin este o fraudă și că ar concedia pe loc angajații care ar tranzacționa moneda virtuală.

Goldman Sachs va lansa primele tranzacții cu bitcoin în câteva săptămâni, a precizat Yared. Inițial, banca nu va tranzacționa direct bitcoin, însă ia în calcul această posibilitate, dacă va obține aprobările necesare și va găsi o modalitate să reducă riscurile asociate cu deținerile de criptomonedă.

Între timp, banca vrea să creeze propria versiune de instrument derivat având ca activ suport bitcoin, și anume un contract forward nelivrabil (NFD), pe care să îl ofere clienților.

Banca de investiții l-a angajat pe Justin Schmidt, fost trader la Seven Eight Capital, să se ocupe de tranzacțiile cu contracte futures pe bitcoin.

Moneda virtuală s-a apreciat până la un preț maxim intraday de 9.447 dolari pe unitate în  doua parte a tranzacțiilor de astăzi, cu circa 3% peste cotația la care a închis miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
birou tranzactii
bitcoin
contracte futures