Grecia, Cipru, Portugalia și Italia au cea mai ridicată rată a creditelor neperformante

Grecia, Cipru, Portugalia și Italia au cea mai ridicată rată a creditelor neperformante
scris 15 ian 2020

Creditorii eleni au cea mai ridicată rată de împrumuturi neperformante (NPL) în rândul instituțiilor supervizate de Banca Centrală Europeană, a anunțat miercuri BCE, transmite Reuters.

Pe locurile următoare se află băncile din Cipru, Portugalia și Italia, scrie Agerpres.

ANALIZĂ PROFIT TV Tarifele rămân dar se schimbă watchlist-ul manipulatorilor de valută CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Tarifele rămân dar se schimbă watchlist-ul manipulatorilor de valută

Datele autorității de supervizare privind calitatea activelor arată că rata creditelor neperformante s-a atenuat și mai mult în trimestrul trei din 2019, la 3,4%, ajungând la cel mai redus nivel de când au fost publicate pentru prima dată datele de către BCE, în trimestrul doi din 2015.

Cea mai ridicată rată a NPL s-a înregistrat în Grecia (37,4%), Cipru (17,5%), Portugalia (10%) și Italia (7%) iar cea mai scăzută în Luxemburg (0,91%).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
credite neperformante
grecia