Grindeanu: A venit timpul ca, pe lângă biserici, primării și școli, să existe măcar un bancomat în fiecare sat sau comună

Grindeanu: A venit timpul ca, pe lângă biserici, primării și școli, să existe măcar un bancomat în fiecare sat sau comună
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, la Forumul Pieței Financiare organizat de Asociația Română a Băncilor (ARB), că educația financiar bancară a populației este un domeniu în care ”trebuie făcut mai mult”, precizând că a venit timpul ca pe lângă biserici, primării și școli să existe măcar un bancomat în fiecare sat sau comună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În cei 26 de ani de activitate, Asociația Română a Băncilor a știut să devină cu adevărat vocea industriei financiar bancare din România și una dintre cele mai importante asociații profesionale românești. Vă propuneți azi o tematică ambițioasă, o viziune pentru 2020 în actualul context internațional. E ambițioasă pentru că lucrăm cu foarte multe necunoscute (...) dar știu sigur că toți ne dorim același lucru: o Românie dinamică, prosperă, conectată fizic și virtual la infrastructura europeană și nu numai, o Românie în care copiii noștri să-și dorească să trăiască, iar oamenii de afaceri să vrea să investească”, a declarat premierul în deschiderea evenimentului.

Grindeanu a ținut să sublinieze că educația financiar bancară a populației este un domeniu în care ”trebuie făcut mai mult” pentru a putea folosi avantajele acesteia, dar și pentru a fi pregătiți pentru provocările pe care tehnologia și inovația le au și le-a spus reprezentanților Asociației Române a Băncilor că ar trebui explicate mai bine instrumentele și avantajele oamenilor din zona rurală, scrie News.ro.

”Școala trebuie într-adevăr să crească nivelul de alfabetizare financiară a românilor, dar aici cred că intervine și rolul dumneavoastră de a explica mai bine instrumentele și avantajele mai ales în zonele unde acoperirea bancară este redusă. România rurală este încă prea puțin atractivă financiar pentru dumneavoastră și pot să înțeleg acest lucru, dar poate că a venit timpul ca pe lângă biserică, primărie, școală și locul de socializare să existe și măcar un bancomat în fiecare sat sau comună. Nu vă cer să faceți pionerat sau voluntariat, vă cer să vă gândiți la potențialul uriaș al zonei rurale care adună în acest moment jumătate din populația României și, cred eu, și oportunități nelimitate”, a explicat șeful Executivului.

Premierul a reamintit și de atacurile cibernetice de amploare care au avut loc în această lună la nivel mondial.

Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus CITEȘTE ȘI Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus

”Au produs șocuri întregii lumi și au arătat că trebuie să ne pregătim mai bine și să fim mai eficienți”, a mai spus Grindeanu.

Totodată, premierul a subliniat că este oportună propunerea ARB de a constitui un grup de lucru interministerial din care să facă parte și reprezentanții comunității bancare și care să pregătească temeinic acest proces.

”Nu este un proces ușor dar trebuie să-l facem și mă bucură interesul acordat de ARB. Ar fi păcat să ratăm această oportunitate mai ales că România traversează o perioadă extrem de bună din punct de vedere economic”, a precizat Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
bancomat