Groupama Asigurări: Estimăm pierderi pe anumite segmente ale zonei de RCA după introducerea plafonării

Groupama Asigurări: Estimăm pierderi pe anumite segmente ale zonei de RCA după introducerea plafonării
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2017

Compania de asigurări Groupama Asigurări, deținută de grupul francez Groupama, estimează pierderi pe anumite segmente ale zonei asigurărilor obligatorii auto RCA, după introducerea plafonării tarifelor, această perioadă fiind o piatră de încercare pentru întreagă piață, dar a terminat pe break-even pe RCA la nivelul întregului an, a declarat directorul adjunct al Groupama, Călin Matei, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanță de Urgență (OUG) care impune înghețarea prețurilor RCA pentru șase luni, prin fixarea unor prețuri maxime de către ASF. Perioada de plafonare a început în 18 noiembrie 2016 și va expira în 18 mai, scrie News.ro.

Această perioadă de plafonare a reprezentat o perioadă grea pentru întreaga piață de asigurări, a declarat Matei.

”Estimăm pierderi pe anumite segmente ale zonei de RCA, după introducerea plafonării. La nivelul întregului an, am terminat pe break-even. Este greu de văzut clar acum, efectele le vom cunoaște cu adevărat peste 18-24 luni”, a afirmat directorul adjunct.

Euro se menține peste 4,56 lei, leul este moneda cu cea mai slabă evoluție din regiune CITEȘTE ȘI Euro se menține peste 4,56 lei, leul este moneda cu cea mai slabă evoluție din regiune

Compania a înregistrat o creștere de 15,8% al primelor brute subscrise (PBS) anul trecut, față de anul anterior, cu cinci puncte procetuale peste nivelul mediu al pieței, până la nivelul de 932,3 milioane lei (207 milioane euro), în contextul unui avans pe sectorul asigurărilor auto obligatorii RCA.

Prima medie pe RCA a crescut anul trecut cu 18%, iar nivelul primelor brute subscrise a avansat, pe acest segment, cu 62,2% anul trecut, față de 2015, până la 282,2 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
groupama asigurari
rca