Grupul german Gothaer își reconsideră planurile privind viitorul subsidiarei din România. Noul CEO lucrează la un plan pe 3 ani

Grupul german Gothaer își reconsideră planurile privind viitorul subsidiarei din România. Noul CEO lucrează la un plan pe 3 ani
scris 14 mar 2019

Grupul german Gothaer a anunțat o modificare a obiectivului strategiei cu privire la activitatea subsidiarei din România, în urma unei analize atente și operarea unor modificări în cadrul conducerii asigurătorului român. În decembrie 2018, grupul german a anunțat o "reașezare ordonată a activităților din România". Asigurătorul, care în vara anului trecut nega existența unor negocieri de vânzare a subsidiarei din România, spunând că o va sprijini în continuare pentru o creștere sănătoasă, anunța că vrea să se concentreze pe piața din Germania, iar în România va continua să administreze doar polițele vechi, cât vor fi în vigoare, și eventualele daune ce vor apărea la acestea.

 “Credem că orice companie trebuie să facă un pas în lateral din când în când pentru o retrospectivă asupra activității sale, în scopul alinierii acesteia cu condițiile economice actuale și totodată cu așteptările acționarilor săi. Din acest motiv, Gothaer a început să își analizeze portofoliul, liniile de business, costurile și performanța companiei în general, pentru a-și modela dezvoltarea viitoare pe piața locală. Obiectivul nostru principal este să atingem pragul de break-even, iar pentru acest lucru avem toate mijloacele necesare și o mare experiență în România”, a declarat Christopher Lohmann, șeful Gothaer Allgemeine AG și președintele Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări.

Contributorii la Pilonul II pot cere ca statul să nu le mai vireze de acum înainte contribuțiile. Ce riști și cum poți afla câți bani ai în Pilonul II CITEȘTE ȘI Contributorii la Pilonul II pot cere ca statul să nu le mai vireze de acum înainte contribuțiile. Ce riști și cum poți afla câți bani ai în Pilonul II

Cu un nou CEO, Leslie J. Breer (sub rezerva aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară), Gothaer dezvoltă în prezent un nou model de afaceri mai durabil și un plan de afaceri pe 3 ani. În plus, un nou CFO se va alătura companiei în următoarele săptămâni.

“Când vorbim despre viitorul companiei Gothaer pe piața de asigurări din România, trebuie să luăm în considerare faptul că aceasta beneficiază de o considerabilă stabilitate financiară din partea grupului din care face parte și a reasigurătorilor săi renumiți. Avem încredere că planurile noastre viitoare vor fi îndeplinite pe plan local așa cum preconizăm, pentru a ne atinge obiectivele. Prevederile și normele Solvency II sunt îndeplinite, aplicate și respectate corespunzător în toate aspectele activității noastre pentru dezvoltarea viitoare a business-ului. Toate eforturile investite în ultimii ani pentru a face Gothaer recunoscută drept un partener de încredere în domeniul asigurărilor dau roade acum și este momentul să privim înainte spre următorul pas normal: profitabilitatea”, a adăugat Lohmann.

Proiect surpriză: desființarea ASF și revenirea la fostele CSA, CNVM și CSSPP CITEȘTE ȘI Proiect surpriză: desființarea ASF și revenirea la fostele CSA, CNVM și CSSPP

Gothaer România a consemnat în 2017 o pierdere contabilă de 23,084 milioane de lei, propusă pentru acoperire din profitul anilor următori. În intervalul 2012 – 2016, pierderile cumulate ale asigurătorului au însumat 147,54 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor.

În 2017, subsidiara locală a asigurătorului german Gothaer a subscris prime în sumă de 119,1 milioane de lei, cu 21,7% mai mult față de anul precedent. creștere care propulsa compania, în cursul anului 2017, în Top 10 asigurători care subscriu activitatea de asigurări generale.

viewscnt
Afla mai multe despre
gothaer
romania
strategie