Indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor, IRCC, a scăzut la 2,36%

Indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor, IRCC, a scăzut la 2,36%
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2019

Indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 2,36%, în al treilea trimestru, de la 2,66% în al doilea trimestru, potrivit datelor publicate marți de Banca Națională a României (BNR). ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,18%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, scrie News.ro.

GRAFICE Creditul pentru firme scade. Revenire ușoară a împrumuturilor pentru consum, accelerare a celor pentru locuințe, care ating din nou cel mai bun ritm din an CITEȘTE ȘI GRAFICE Creditul pentru firme scade. Revenire ușoară a împrumuturilor pentru consum, accelerare a celor pentru locuințe, care ating din nou cel mai bun ritm din an

IRCC, publicat începând din 2 mai, se calculează ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacțiilor interbancare dintr-un trimestru al anului.

Nivelul acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, era de 2,36%. Pentru primul trimestru din 2019, IRCC a crescut la 2,63%.

Pentru al doilea trimestru al acestui an, IRCC a ajuns la 2,66%.

În al treilea trimestru, IRCC a scăzut la 2,36%.

Totodată, indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,18%, iar cel la 6 luni a rămas la 3,24%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
ircc
credite