Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din 1987, iar S&P 500 cel mai grav declin de la criza din 2008

Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din 1987, iar S&P 500 cel mai grav declin de la criza din 2008
scris 1 apr 2020

Principalii trei indici bursieri de pe Wall Street au închis marți în scădere, iar Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din 1987, în timp ce S&P 500 a consemnat cel mai grav declin de la criza financiară din 2008, pe fondul dovezilor tot mai clare referitoare la impactul economic al pandemiei de cronavirus, transmite Reuters.

S&P 500 a consemnat cel mai mare declin trimestrial după criza financiară din 2008, pierzând peste 5.000 de miliarde de dolari din valoarea sa de piață, pe fondul agravării crizei medicale din Statele Unite, care a blocat activitățile economice, scrie News.ro.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată

”Piața este pe cale să atingă nivelul minim, dar vor avea loc multe fluctuații, pentru va încerca să se stabilizeze la un anumit nivel”, a declarat Shawn Cruz, director pentru strategie de tranzacționare la firma TD Ameritrade, în Jersey City, New Jersey.

O serie de măsuri de stimulate fiscale și monetare fără precedent au contribuit la stabilizarea pieței de acțiuni, după fluctuații majore în ultima lună, în timpul cărora indicele S&P 500 a crescut cu până la 9% și a scăzut cu până la 12% în două ședințe consecutive.

În timp ce economiștii redus estimările de creștere pentru 2020, investitorii se tem de intrarea în incapacitate de plată a unor companii și de concedieri în masă, care ar putea duce la o recesiune globală profundă și de lungă durată.

Indicii Dow Jones și S&P 500 au încheiat trimestrul în scădere cu peste 20% față de nivelurile de la începutul anului.

Indicele Dow Jones a consemnat cel mai mare declin trimestrial după anul 1987, iar Nasdaq Composite a înregistrat cea mai slabă evoluție trimestrială după 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
wall street
bursa